Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lilius bjöd på segergest med Green Mamba

Green Mamba ställde till med en riktig familjefest på Bergsåker.
Ann Lilius deläger hästen och fick se sin son Marcus bjuda på segergest.
– Hon avgjorde det väldigt enkelt, sade segerkusken om stoet i vinnarcirkeln.

Publicerad:
Foto: DAVID SCHREINER / TR BILD
Green Mamba spurtar till seger på Bergsåker. Foto: DAVID SCHREINER / TR BILD

(TV: Bilder från ATG)

V86-omgången inleddes med tre omstarter på Bergsåker och när de väl kom i väg så var det Robert Bergh och Speedy Tilly som tog hand om täten. Men starkast till slut var åttaåriga stoet Green Mamba (e. Algiers Hall) som tog första segern i fjärde starten för sin nya tränare Jan-Olov Persson

Kallblodstränaren som för ovanlighetens skull fick räkna in en triumf med ett varmblod. Och hur en något ädlare typ av häst letat sig in i stallet har sin förklaring. 

Ann Lilius, mamma till Jan-Olov Perssons lärling Marcus Lilius, deläger hästen med Urban Gunnarsson. Den 25-åriga kusktalangen som är på väg mot ett rekordår i sulkyn bjöd till och med på en segergest bakom familjehästen. 

– Det är roligt. Mamma köpte den här med sin nya man och de har velat sätta den hos oss och hon har gjort bra lopp nu så det var roligt, sade Marcus Lilius i vinnarcirkeln. 

“Lät henne tävla för fullt”

Hon avgjorde loppet från utvändig position och stoet fick verkligen visa upp sin styrka. 

– Jag tyckte att hon har känts så pass bra och i fin form, jag tyckte inte att jag skulle sitta och vila. Jag lät henne tävla för fullt och hon avgjorde det väldigt enkelt, fortsatte segerkusken i vinnarcirkeln.  

– Hon är löpvillig och tycker att det här är roligt. Fortsätter hon på den här nivån kommer hon att duga en del i vinter. 

Segertiden för Green Mamba skrevs till 1.13,6/2140 meter. 

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Thereisnolimit vinner på Solvalla. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

I den efterföljande avdelningen på Solvalla var det dags för kriterierevanschen (V86-2). Där tog Thereisnolimit hand om ledningen initialt men Carl Johan Jepson valde att släppa till Drake Kronos. 

På den sista bortre långsidan kom Thereisnolimit ut i andraspår. Över upploppet fick han fritt mellan hästar och hade nosen först. 

Thereisnolimit vann på 1.14,0a/2640 meter. Förstapriset var hela 200.000 kronor. 

Domarna tittade på löpningsförloppet då det var en tajt situation på upploppet när Thereisnolimit fick fritt, men de valde att fria. Stefan Melander tränar och fick därmed en fin present på 65-årsdagen. Så här sade Carl Johan Jepson om situationen på upploppet.

– Naturligtvis blir man lite orolig men som jag bedömde det kom Stefan (Persson, reds anm) in på upploppet i fjärdespår och då har ju jag rätt till tredjespåret. Det var lite hjul mot hjul men jag tyckte att det var ganska självklart, säger Carl Johan Jepson i vinnarcirkeln.

Thereisnolimit kom in i Stefan Melanders regi i september efter att ha tävlat för Marcus Melander i USA. Detta var andra segern i femte starten i Sverige.

– En jättefin häst, det var väldigt imponerande. Det kändes att det var lite extra och det märktes på Tarzan att det skulle kunna gå bra, han var inte orolig för distansen utan bara han höll sig lugn så skulle det gå bra. Jag körde lite på chans och släppte ledningen, vi kom ut i andraspår och det löste sig perfekt.

Dubbla segrar för Eriksson

Solvallas avslutade lopp var oaksrevanschen med 100.000 kronor till vinnaren. Här blev det en snabb öppning vilket gynnade Jörgen S Eriksson och Lilian Young som spurtade bäst. Segertiden blev 1.13,7a/2140 meter och kusken bjöd på segergest. Jörgen S Eriksson hade även en vinnare på Bergsåker i Scarlet One (e. Scarlet Knight), även hon ett treårigt sto.

Fullständiga resultat hittar du i Travrondens tävlingscenter

ANNONS

Ämnen i artikeln