Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Limerance N.O. vann Mäster Gustafs Pokal

Foto: JENNY REHNMAN / TR BILD
John Östman styrde Limerance N.O. till seger i Mäster Gustafs Pokal. Foto: JENNY REHNMAN / TR BILD

På torsdagen avgjordes ett av årets största lopp på Bodentravet. Mäster Gustafs Pokal gick till Stian Pettersen, John Östman och Limerance N.O. med minsta möjliga marginal.

Publicerad:

Gustaf Hallén tog 17 banchampionat i Boden och vann 1697 lopp i sulkyn totalt. Sedan 1996 körs Mäster Gustafs Pokal på Bodentravet i hans ära. Årets upplaga gick till Stian Pettersens Limerance N.O. (e. Nu Pagadi) och John Östman.

Ekipaget tog sig till final via en andraplats i försöket. I finalen blev man överflyglade från innerspåret men från tredje invändigt uppenbarade sig luckan i ingången av sista sväng.

Den fyraårige hingsten hade bevisligen gott om krafter kvar och tog upp jakten på ledande Grit Brodda. Över mål var de i stort sett jämsides men kort efteråt förkunnades det att Limerance N.O. var först.

– Ibland har man otur men nu hade vi verkligen all tur i världen. 50 meter kvar hade jag ett klart grepp men sedan vid målgången höll ledaren på att kontra men vi lyckades hålla halva huvudet före, säger John Östman i vinnarcirkeln.

Limerance N.O. segrade på 1.14,4/1640 meter och äventyret till Boden betalade 115.000 kronor för andraplatsen i försöket och segern i finalen.

Segermaskinen Brageson (e. Lome Brage) ordnade ännu en skalp. I ett försök av Dubbelcupen hittade Jimmy Jonsson direkt till ledningen med Öystein Tjomslands häst och sedan var spänningen som bortblåst. Den sexårige valacken öppnade första kilometern efter 1.27,4 för att sedan sticka undan från konkurrenterna över upploppet.

Brageson ordnade karriärens 10:e seger i den 14:e starten när han kom i mål på 1.26,3/1640 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln