Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Linda Sedström vann Jennifer Tillmans lopp

Spåret var problemet på förhand. Det löste Linda Sedström på ett varv. Resten skötte Teton Miss Annie.

Publicerad:
Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Linda Sedström (arkivbild). Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

(TV: Bilder från ATG)

Efter en enkel bilresa på drygt 40 mil anlände Linda Sedström Bollnästravet för att starta i Jennifer Tillmans Invitaiton. Väl där gick hon ut i favoritposition med Markus B Svedbergs sexåriga sto.

Från spår elva bakom bilen kunde kusken se hur Bellis Frontline fick ta emot både en och två tryckare för att försvara sitt innerspår. När tempot bedarrade såg hon sin chans.

– Allt kändes bra på förhand förutom spåret. När det började gå sakta kändes det inte så bra att sitta där bak och jag var tvungen att göra något. Att jag skulle kunna svepa hela vägen till ledningen var kanske inte så väntat. Jennie H Åsberg ville nog svara men hon hann inte.

Bröt ner kraftigt

Istället satt Sedström och Teton Miss Annie (e. Gift Kronos) i ledningen på slutrundan och allt såg behagligt ut för favoriten. Men i sista sväng bröt hon plötsligt ner ett halvt spår och travade i princip rakt över banmarkeringen.

– Jag vet inte riktigt vad som hände. Hästen är lite speciell i munnen och hon genade ner. Den här gången var det väl ingen fara, men om det hade varit hårt i mål så hade de säkert tittat på det.

Segermarginalen ner till Jonna Irri-tränade Best In Show As och Jenny A Björk blev tre längder när Teton Miss Annie gick i mål på 1.14,6a/2140 meter. Förstapriset var 40 000 kronor.

– Det är alltid roligare att vinna lopp som man har blivit inbjuden till. Då får man prestera när man har blivit utvald att köra. Det var ett roligt lopp att vinna och det var roligt att köra åt Markus med. Han är en duktig tränare.

Hur går det för dig för dagen tycker du?

– Det rullar på bra. Vi har ganska många egna hästar som tar mycket tid nu och därför är jag inte ute och kör lika mycket lopp. Det blir mest att jag kör våra egna. Att träna dem går i första hand.

Tredjeplatsen i Jennifer Tillmans Invitation gick till Bellis Frontline och Jenni H Åsberg. Hästen tränas av Tomas Pettersson. 

Fullständiga resultat från tävlingskvällen i Bollnäs finns här. 

ANNONS

Ämnen i artikeln