Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Linderoth rörd efter GS75-segern

Oscar Berglunds elithäst Shocking Superman gjorde en bra comeback i eftermiddag i Östersund men kunde inte besegra Per Linderoths älsklingshäst Donners Am.
– Man blir lite rörd, det går inte att komma ifrån, sade Linderoth.

Publicerad:

Båda stod med 40 meters tillägg över medeldistans, men Per Linderoth skaffade sig bästa läget i tredje ytter medan Shocking Superman sladdade som sista häst. Linderoth fick rygg i tredjespår knappa varvet från mål för att bli lämnad ensam i andraspår 600 kvar. I början av upploppet hade Donners Am (e. Infinitif) avgjort mot ledande Let's Go Ernie. Shoking Superman avslutade 1.11,9 sista varvet, men fick nöja sig med andraplatsen. Segertiden blev 1.13,2/2140 meter och det här var Donners Ams andra årsseger.

– Det känns så roligt att få vinna igen med Donners Am. Min kravbild på honom är numera inte så hög eftersom hästen hela tiden får möta väldigt tufft motstånd. Han kommer att få fortsätta starta på framöver, fortsatte Linderoth.

Det blev ett stort favoritfall GS75-inledningen när Oscar Berglund-tränade jättefavoriten Bold Heuvelland galopperade som slagen i början av upploppet, efter forcering från till dödens. Istället var det Rikard N Skoglund som kunde spåra från start till mål bakom Robert Bergh-tränade Cocmic Photo (e. Super Photo Kosmos). Efter ett inledningsvarv på långsamma 1.17,8 blev det enkelt till slut. Det här var årets andra vinst i nionde försöket.

I GS75-2 blev det till att börja med en tuff spetskamp mellan Napoleon och Mykle Odin, där den förstnämnde till slut höll täten efter 1.29,0 första 500. Ulf Ohlsson var inte med i öppningen med Öystein Tjomsland-tränade Frivoll Galilei (e. Galileo), men ekipaget tvingade till ett slutvarv i döden. Ändå avgjorde Frivoll Galilei sista biten på 1.28,8/1640 meter. Det här var årets andra vinst i åttonde försöket.

Ohlsson fortsatte av bara farten genom att även sätta dit Veronika Sundberg Book-tränade femårsstoet Turmalin Yankee (GS75-3). Favoriten Trumpie tog annars ledningen, men galopperade i utgången av första kurvan. Då övertog Turmalin Yankee (e. Select Yankee) spetsen istället och fick efter en 1.11-öppning strypa tempot till 1.14,4 det inledande varvet. Det höll också hela vägen, även om Bowling El Mar (dödens) och Trumphie (heroisk) inte var så långt efter i mål. Det här var Turmalin Yankees andra raka seger och årets fjärde totalt i 16:e försöket.

Tredje Grand Slam-vinsten för Ohlsson kom i ännu ett kallblodslopp (GS75-5). Åter var det med en Öystein Tjomsland-tränad häst – sjuåriga stoet Tangen Elvira (e. Järvsöfaks). Trots tolfte spår bakom bilen avgjorde duon på ett vasst sätt och Ohlsson satt mest bara och finåkte sista biten på tiden 1.26,0a/2140 meter.

I GS75-4 blev det lite revansch för Oscar Berglund när hans femåring Naheed (e. Muscle Hill) kunde spurta till vinst trots ett tufft avslutningsvarv. Körande Magnus A Djuse fick i alla fall ryggen på Ulf Ohlsson och Zodiac Kronos i tredjespår en bra bit och kunde även gå ner och vila lite i andra ytter. Ledande Brunello Hall höll starkt i ledningen för Rikard N Skoglund, men 50 kvar avgjorde Naheed på segertiden 1.15,8a/2140 meter.

– Naheed var tung och trög i dag och jag fick ingen riktig kontakt med honom. Hästen avgjorde ändå på bra sätt när vi attackerade, även om han var lite ringrostig, kommenterade Magnus A Djuse.

I Grand Slam75-avslutningen kunde Robert Dunder-tränade Zooropa (e. Raja Mirchi) vinna grots en tuff resa i dödspositionen. Mats E Djuse tog över ledningen 650 kvar och Zooropa höll undan på trötta ben före en bra spurtande Global U.S.A.

– Zooropa har kommit tillbaka bra efter en halsinfektion och jag hoppas att hon ska kunna tjäna fina pengar i vinter. Lite oroad blev jag när hon inte kom till spets, men hästen hade visat så pass bra form på sistone att hoppet fortfarande fanns kvar, sade Dunder.

 

GS75-raden: 7–3–6–10–12–9–2

7 rätt: 12.493 kronor

6 rätt: 199 kronor

5 rätt: 34 kronor

ANNONS

Ämnen i artikeln