Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lindy The Great tog hem Maple Leaf Trot

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Lindy The Great vid en tidigare start i karriären. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Storloppet Maple Leaf Trot avgjordes på Mohawk natten till söndagen. Där lotsade James McDonald Lindy The Great till segern.

Publicerad:

Luckan för Lindy The Great (e. Crazed) uppenbarade sig efter en invändig löpning och sjuåringen tackade genom att avsluta till seger före Forbidden Trade och Perfetto. James McDonald skötte tömmarna bakom Julie Millers häst som kom i mål på 1.09,3a/1609 meter i Maple Leaf Trot ($546,000).

– Jag vet inte vad jag ska säga. Det har varit ett otroligt år. Jag trodde att vi skulle ha goda möjligheter i loppet, men vi behövde den rätta resan och vi behövde lite flyt under vägen. Han är en riktigt bra tävlingshäst, sade James McDonald enligt ustrottingnews.com efter segern.

Ett flertal svensktränade hästar fanns med i loppet. Bäst gick det för Marcus Melanders Hypnotic Am som var fyra tillsammans med Doug McNair i sulkyn.

Nancy Takter fick med sig en seger den här tävlingsdagen. Detta efter att hennes Locatelli (e. Muscle Hill) tagit hem ett av försöken i treåringsloppet Goodtimes ($30,000) tillsammans med Andrew McCarthy och därmed kvalificerat sig för finalen. Segertiden skrevs till 1.10,4a/1609 meter.

Vidare till finalen to sig även Marcus Melanders Dancinginthedark M. efter ett andrapris i sitt försök.

Innan Maple Leaf Trot tävlade Åke Svanstedt på Pocono Downs där Captain Corey (e. Googoo Gaagaa) var överlägsen i consolation i Pennsylvania Sire Stakes för treåriga hingstar och valacker.

Segern som var värd 25.000 dollar var överlägsen och togs på segertiden 1.09,5a/1609 meter före stallkamraten Fly Light.

Den här tävlingsdagen avgjordes även finalerna i Pennsylvania Sire Stakes med en samlad prispott på 253.000 dollar i vardera klass. Bland stona vann Richard Nifty Normans Bella Bellini (e. Bar Hopping) tillsammans med Dexter Dunn på 1.10,2a/1609 meter.

Greg Wright Jr tränar Jujubee (e. Creatine) som var bäst i finalen för hingstarna och valackerna tillsammans med Andrew McCarthy. Hästen vann överlägset på 1.09,5a/1609 meter. Han gjorde det närmast före Åke Svanstedts duo Johan Palema och Delayed Hanover. Svanstedt själv körde Delayed Hanover till tredjeplatsen medan Yannick Gingras och Johan Palema blev tvåa.

Svenska framgångar blev det även på Scioto Downs där Per Engblom startade Weslynn Quest (e. Manofmanymissions) i Ohio Sire Stakes ($85.000) för äldre ston. Ronnie Wrenn Jr. styrde femåringen till seger på 1.11,0a/1609 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln