Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Löftet Arachis P.R. glänste i Kalmar

Kent Knutsson har tagit fram många bra hästar under sin karriär. I Arachis P.R. kan han ha ännu en klassklättrare.

(TV: Bilder från ATG.)

Publicerad:

Arachis P.R. (e. Super Photo Kosmos) fick en vid inledning på loppet från bricka sju bakom bilen. Men varvet från mål hittade Anton Knutsson till ledningen med den fyraårige valacken som tränas av Kent Knutsson.

Därifrån blev segern till synes enkel. Arachis P.R. öppnade kilometern på 1.17,5 och över upploppet gick han undan och vann enkelt på 1.16,0a/1640 meter i Kalmar.

– Vi var ute i femte eller sjätte genom första sväng men han är väldigt tacksam att köra och var totalt okörd i mål. Det fanns hur mycket som helst kvar, sade Anton Knutsson i vinnarcirkeln.

Kent Knutsson har plockat fram många högoktaniga hästar genom åren. Arachis P.R. har inlett lovande. På fyra starter står han noterad för två segrar och två andrapris.

– Han gör bara det han behöver. Han har inlett lovande men jag vill inte höja upp honom allt för mycket. Han kan absolut ingenting i träning och inför varje start tänker jag om vi verkligen ska starta. Men väl i lopp lyfter han bara lite grann på svansen och då finns det att åka med. Han har haft en lovande start på karriären och har många växlar kvar. Det är en liten häst men med ett enormt hjärta, sade Anton Knutsson.

En av tävlingsdagens mest överlägsna vinnare var Le Piment (e. Quarcio du Chene). Henrik Anderbergs häst lämnade konkurrenterna genom sista sväng för Marc Elias och kom i mål på 1.15,0a/2640 meter.

Le Piments femte seger i karriären.

ANNONS

Ämnen i artikeln