Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lövgren vann tre på V86

Jägersrotränarna stortrivdes på hemmabanan. På V86-spelet fick Conrad Lugauer ändå se sig slagen av kollegan Joakim Lövgren som slog till med ett hattrick.

Publicerad:

Mest spännande på förhand var Joakim Lövgrens storfavorit Piemonte (e. Trixton) som har radat upp segrar sedan han kom till Sverige. Onsdagens genrep inför Harper Hanovers lopp blev inget undantag. Lövgren inledde försiktigt och låg sist innan han körde fram mot ledande Arrivederci Face och Adrian Kolgjini. Ekipaget stred sedan sida vid sida in i slutsvängen innan Piemonte kopplade ett tidigt grepp. Segern blev hur enkel som helst, men ändå inte odramatisk då tränaren fick påminna sin häst strax innan upploppet.

– Då tyckte han det var klart i sista sväng. Jag fick rycka tussarna och då var det inga problem. Det är en häftig häst, sade Lövgren i vinnarcirkeln.

– Jag lär mig något nytt varje gång jag kör honom. Han är lite speciell. Trycker man iväg honom krossar han dem på ett par steg.

Piemonte vann stayerloppet på 1.14,3/3180 meter samtidigt som Arrivederci Face höll fint som tvåa.

Efter ett par galopper låg de kvarvarande hästarna på rad på innerspår stoloppet på Jägersro. Queen Ligus anförde fältet in i det längsta tillsammans med Markus Niklasson. Ekipaget fick dock se sig passerat av favoriten Jeans’N Passion (e. Maharajah) och Joakim Lövgren precis innan mållinjen. Den senare attackerade först i tredjespår under slutrundan och kom i mål 1.13,1/26160 meter.

– Vi fick tredjespår i 7-800 meter och då måste man bekänna färg, sade Lövgren och berömde sin häst i vinnarcirkeln.

Joakim Lövgren fortsatte sin V86-kväll med en tredje seger inom ramen för spelformen. Då var det favoriten Under Armour (e. From Above) som gjorde jobbet på 1.12,5a/2140 meter.

Toppkväll för Lugauer

Conrad Lugauer gav sig inte och lyckades trycka sig till ledningen med storfavoriten Laradja Vrijthout (e. Maharajah) i det första V86-loppet på Jägersro. Då blev det inget vidare spänning. Men intrycket när Lugauers sjuåring sträckte ut på upploppet var desto mer tilltalande. Segern blev smått överlägsen och klockan stannade på 1.11,3a/1640 meter.

– Han gjorde ett fantastiskt lopp precis som jag hoppades på. Det blev lite tufft i början och sedan hade vi lite flyt när Johans häst tappade travet och vi kunde komma till ledningen. Sedan slappnade hästen av och kändes frisk och stark igen, sade Conrad Lugauer i vinnarcirkeln.

Det var Lugauers fjärde tränarseger för kvällen. Mest imponerande bland övriga var Hidalgo Heldia (e. Raja Mirchi) som vann lopp fem på 1.09,6a/1640 meter.

Spets och slut

1200 meter för mål placerade Erik Adielsson favoriten Ego Sisu utvändigt om ledande Capital Gain C.C. (e. The Bank) och Oskar Kylin Blom. Redan i slutsvängen syntes det att ledaren hade mest krafter kvar och han kunde kliva undan till en säker seger på 1.15,9/2640 meter. Tvåa blev Daniel Redén-tränade Bidensky och Örjan Kihlström.

– Vi fick bestämma i ledningen men man vet inte hur mycket de offrar på en krävande bana. Jag var väldigt spände inför dagen och det var väldigt sköna besked jag fick, sade Kylin Blom vars Morotai Degato vann i montéloppet tillsammans med Emilia Leo och säkrade en plats i Montéeliten.

Tre hästar stred i bredd över Solvallas upplopp i den fjärde V86-avdelningen: ledande So Far Away Ås, utvändige Gambino Brick och Ciak Bi (e. Varenne) som fick göra jobbet tredjespår. Det var den sistnämnde som hade mest krafter kvar sista biten och avgjorde knappt föra nyss nämnda duo. Timo Nurmos tränar och Jorma Kontio satt i sulkyn. Klockan stannade på 1.12,3a/1640 meter.

Sista V86-avdelningen vanns av Tale of Jacks (e. Intoxicated) med Linus Lönn i sulkyn. Insatsen var femstjärnig från positionen utvändigt om ledaren. Mikael Cedergren tränar sjuåringen.

ANNONS

Ämnen i artikeln