Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lozano di Quattro föll tungt – Sorbet i topp igen

I stället för ytterligare ett steg mot ett eventuellt elitlopp blev det platt fall för Lozano di Quattro i kväll hemma i Mantorp.
– Hästen var allmänt i obalans för dagen. Jag är dock inte speciellt orolig, säger Per K Eriksson, som i stället fick se 13-årige Sorbet vinna Sprinterkrevaden (V64-1).

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Sorbet är 13 år men ståtar nu med fyra raka segrar. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Lozano di Quattro kom till start med tre raka årsvinster och en elitloppsbiljett på lut. Men ännu en gång fick vi ett bevis på att hästar är av kött och blod, inget kan tas för givet. Lozano fick göra jobbet utvändigt om ledande Sorbet (e. Super Photo Kosmos) men tappade travet rejält 400 från mål och därefter fick körande Tobias J Gustafsson koncenterar sig på att få i mål hästen felfritt som trea.

– Det började med att Lozano sket bakom bilen och tappade i starten. Sedan slog han enligt Tobias i vagnen i näst sista kurvan och blev uppstressad av detta. Han började dra höger bakben och tappade travet ännu mera i slutsvängen, säger Per K Eriksson.

Något allvarligt?

Mantorptränaren har en väldig rutin och låter inte heller speciellt orolig när Travronden får tag i honom efter tävlingarna.

– Tobias tyckte att hästen värmde normalt och jag kan inte upptäcka något efteråt som känns oroande. Jag tror inte att han gjort illa sig men vi ska undersöka Lozano med hjälp av veterinär under onsdagen. Sedan vet vi mera.

Det här med veterinärbesök blir något nytt.

– Ja, det är faktiskt första gången för Lozanos del. Det gäller att försöka se det från den ljusa sidan och  nu behöver jag inte fundera något alls kring en eventuell elitloppsstart. Vi riskerar inte att bli inlurad i loppet ett år för tidigt.

Muntrare miner

Det var förstås muntrare i Daniel Redéns läger. 13-årige Sorbet ordnade nu sin fjärde raka vinst men den första för året. Förstapriset var 50.000 kronor och segertiden skrevs till 1.10,6a/1640 meter.

– Det är väldigt sällsynt att en 13-åring presterar på det här viset. Det handlar helt enkelt om en undantagshäst, säger Magnus A Djuse i vinnarcirkeln.

Sorbets skötare Ellinor Wennebring var inte mindre belåten:
– Jag är jätteglad och stolt över hästen. Han vet inte om sin höga ålder och älskar att träna.

Andra raka

Mer Djuse/Redén blev det redan i V64-2. Fyraårige valacken Tamacti Jun (e. Readly Express) vann enkelt från ledningen och noterade in andra raka från debuten.

– En stor och fin häst som fick springa lite som han ville där framme. summerar Magnus A Djuse i vinnarcirkeln.

Stark och rejäl är Jörgen Westholm-tränade Rio Alta Wine (e. Readly Express). Sjuåringen krossade allt från dödens i V64-3 och det här var tredje vinsten på de fyra senaste loppen.

– Han är grym den här och hästen trivs bäst i dödens, säger William Ekberg i vinnarcirkeln, som sedan åkte och bytte till en ny vinnare.

”Mosade på”

Även den här gången var det en Jörgen Westholm-häst som gjorde grovjobbet. Trots en 1.10,3-öppning första 500 vann femårige Ready Star (e. Readly Express) väldigt lätt i V64-4 på fina 1.12,7a/1640 meter.

– Han kändes jättestark hela vägen och bara mosade på, säger William Ekberg i vinnarcirkeln.

I ett fyraåringslopp för ston (V64-5) imponerade Hanna Rexhammar-tränade Can Can Broline (e. Twister Bi). Det var verkligen en tuff långspurt hästen levererade för Emilia Leo från fjärde par utvändigt.

– Det är helt otroligt hur snabb hon är i benen. Eftersom det var lite löst underlag i sista sväng satt jag rätt lugn där och sedan avgjorde hästen enkelt själv inne på upploppet, säger Emilia Leo i vinnarcirkeln.

Carl Johan Jepson avslutade V64-omgången genom att köra sig till spets i en tuff öppning 1600 kvar med André Eklundh-tränade Jameson K.W. (e. Raja Mirchi). Det blev sedan enkelt och det handlade om årets fjärde fullträff.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln