Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lucifer Lane bäst när Tae Kwon Deo ströks kort innan start

Tanken var att Adrian Kolgjinis stjärna Tae Kwon Deo skulle visa upp sig för Solvallas Anders Malmrot för eventuell elitloppsplats. Istället ströks hästen strax innan start - och segern gick till Lucifer Lane.

Publicerad:

Adrian Kolgjinis Tae Kwon Deo fungerade inte optimalt i årsdebuten i Kalmar då han tappade travet över upploppet och gick över i passgång. Just den händelsen var hästen fortfarande inte återhämtad ifrån till torsdagens tilltänkta start.

– Hästen fick ett tramp i Kalmar i sekvensen då han gick över i passgång. Det sitter inte illa, men han känner av det. Han har känts fin på mjukt underlag hemma på gården, men när vi nu kom in på tävlingsbanan som är hårdare och fastare, så markerade han. Jag provade i två provstarter då jag vet att det inte är någon fara för hästen, men han fungerade inte som jag önskade. Är hästen inte hundraprocentig så ska han inte starta, jag är mån om mina hästar, sade Adrian Kolgjini till Kanal75 och fortsatte:

– Jag vet att det kan ha varit min elitloppsplats som åkte all världens väg, men man ska samtidigt tänka på att han bara är sex år och gjort mindre än 30 starter. Han har förhoppningsvis en lång karriär framför sig - och årets säsong är betydligt längre än Elitloppet. Jag vill visa upp hästen i hundraprocentigt skick och därför känns en start i Elitloppet långt borta, inte minst eftersom han hade behövt det här loppet i kroppen.

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Lucifer Lane och Johan A Nilsson vid tidigare seger. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Loppet vanns istället av Örebrotravets Thomas L Nilssons Lucifer Lane (e. Infinitif). Körande Johan A Nilsson hittade till ledningen en bit in i loppet - och hästen försvann till överlägsen seger på 1.10,4a/1640 meter.

– Han gjorde det jättebra. Han vrickade sig under fjolåret och det gjorde att året inte riktigt blev som vi hoppades på. Nu visade han att han är tillbaka. Jag tycker väl hela tiden att han kanske varit strax under de absolut bästa, men kanske att han höjde sig ett snäpp i dag, sade Nilsson till Kanal75.

Huruvida det var en insats god nog för Solvallas sportchef Anders Malmrot eller inte, får framtiden utvisa.

– Elitloppet har man bara drömt om tidigare, men skulle vi få frågan tackar vi såklart ja. Jag har aldrig haft en häst som varit påtänkt för loppet tidigare och det ska väl mycket till för att det ska ske i framtiden heller, så det vore en ära.

Hästen ägs och har fötts upp av Christine Larsson. Det var hästens 19:e seger i 55:e starten. 35.000 kronor var vinsten värd för hästen som tjänat 3.349.840 kronor under sin karriär.

Foto: DENNIS ENGELBO/TR BILD
Christine Larsson och ögat på Lucifer Lane. Foto: DENNIS ENGELBO/TR BILD
FAKTA

Samtliga vinnare Jägersro 13 maj

  • Lopp 1: Aquarius Face (e. Mosaique Face) – Lutfi Kolgjini (Adrian Kolgjini)
  • Lopp 2: Laban Lagö (e. Amaru Boko) – Conrad Lugauer
  • Lopp 3: Höwings Zeus (e. S.J.'s Caviar) – Christoffer Eriksson (Ronny Palm)
  • Lopp 4: Mr Brilliant (e. Brilliantissime) – Robert Bergh
  • Lopp 5: Toto Barosso (e. Ready Cash) – Peter Untersteiner
  • Lopp 6: Restless Heart (e. Quite Easy U.S.) – Alicia J Larsson (Conrad Lugauer)
  • Lopp 7: Digital Races (e. Super Photo Kosmos) – Christoffer Eriksson
  • Lopp 8: Chased (e. One Too Many) – Staffan Nilsson (Patricia van der Meer)
  • Lopp 9: Tony Afrika (e. Joke Face) – Adrian Kolgjini
  • Lopp 10: Lucifer Lane (e. Infinitif) – Johan A Nilsson (Thomas L Nilsson)

Fullständiga resultat hittar du här.

ANNONS

Ämnen i artikeln