Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Magnus A Djuse i topp i STL-inledningen

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Magnus A Djuse inledde STL-omgången i Örebro med Global Dependable. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

STL-omgången i Örebro är igång och det började med seger i klass I-försöket för Magnus A Djuse med Mattias Djuse-tränade Global Dependable.

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Det blev ledningen från start till mål för Magnus A Djuse. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

STL Klass I (V75-1)

Global Dependable (S.J.'s Caviar) höll upp ledningen från innerspåret i volten med knapp marginal. Magnus A Djuse tvingades till 1.10,9 första 500 och 1.13,0 det inledande varvet. Ändå räckte det hela vägen.

– Jag trodde det skulle bli lite stumma ben till slut efter den öppningen, men det var faktiskt ingen större fara, säger Magnus A Djuse i vinnarcirkeln.

Pwojtech Vrijthout fick en smygresa i vinnarhålet och skar mållinjen som tvåa med krafter sparade. Björn Goop bytte andra utvändigt mot dödens med Joint Chief och ekipaget höll starkt som trea. Oh Cean reparade en startgalopp på väldigt bra sätt.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
William Ekberg skrällde lite med Lady Silver. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

STL Diamantstoet (V75-2)

Lady Silver (e. S.J.'s Caviar) fick en resa i fjärde par utvändigt och William Ekberg kunde sedan gå med i rygg i tredjespår med det Jörgen Westholm-tränade sexårsstoet. Hon fångade enkelt in den tappra ledaren I Love Faux Depart (tvåa) och vann faktiskt åkandes. Ledaren öppnade första varvet efter tuffa 1.12,1.

– Det var fantastiskt roligt att få vinna på hemmaplan med en häst som jag verkligen fått chansen att köra på sistone. Min känsla var att det skulle bli tempo och det blev det också. Loppet löste sig optimalt för oss och jag vann med rubbet kvar, säger William Ekberg i vinnarcirkeln.

Made For Metalimo satt i andra par utvändigt och gick på först i tredjespår 700 från mål. Hon sågs aldrig med segerchans men höll godkänt som trea.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Great Time Trot och Ulf Ohlsson vann säkert från ledningen. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

V75-4

Ulf Ohlsson gjorde ett starkt kuskjobb som kunde skicka Ulf Stenströmer-tränade nyförvärvet Great Time Trot (e. Walner) till spets från femtespår i volten. Efter 1.15,4 första varvet visade hästen fin uppfattning när han svarade attackerande Maserati Hall (tvåa från dödens) säkert över upploppet.

– Det är inte ofta men ibland får man en speciell känsla i provstarten och så var det i dag med Great Time Trot, säger Ulf Ohlsson i vinnarcirkeln och får hjälp av Ulf Stenströmer:

– Jag har gillat den här hästen från dag ett och egentligen har det mest handlat om att inte göra så många fel.

Theycallmesixten avslutade fint i skymundan som trea från femte par utvändigt.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Baron Tilly imponerade i lägsta klassen för Carl Johan Jepson. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

STL Klass II (V75-5)

David Persson-tränade Baron Tilly (e. Ready Cash) fick en fin resa i andra par utvändigt av Carl Johan Jepson, men ekipaget tvingades ut först i tredjespår redan 900 från mål. Ändå kunde hästen utan problem plocka ner ledande Hoohoo Haahaa (tvåa) över upploppet.

– Den här gillar jag, en spännande häst inför året. Han ser inte så märklig ut från sidan och känns inte heller så speciell. Det är först när man tittar på klockan som man förstår att det handlar om en bra häst, säger Carl Johan Jepson i vinnarcirkeln.

Lightzon satt kvar i tredje par utvändigt när attackerna kom bakifrån för att sedan avsluta starkt i skymundan som trea.

STL Silverdivisionen (V75-6)

Danao Degli Dei (e. Mago d'Amore) imponerade något oerhört för Adrian Kolgjini. Han bombade fram utvändigt om ledande favoriten Global Classified knappa varvet från mål och var bara bäst på 1.11,5a/1609 meter.

– Fruktansvärt bra häst. Tredjespår och dödens, ändå bomullen och norsken sparad in i mål. Det blev en dyrköpt dödens men jag kände ändå hela vägen att han skulle kliva förbi dem till slut. Hästen är ganska elak efter loppen men det är liksom hans grej. Han är lite skör så vi vill inta starta så tätt, utan det behövs tre-fyra veckor mellan loppen, säger Adrian Kolgjini i vinnarcirkeln.

Global Classified höll till andraplatsen medan Run N'Cola spurtade in som trea från andra par utvändigt efter att först tagit dödspositionen.

STL Bronsdivisionen (V75-7)

Jalapeno K (e. Propulsion) fick ingen snabbstart för Erik Adielsson men kunde överta ledningen ganska smärtfritt efter knappt 500 meter (1.10,5). Adielsson ströp sedan tempot till 1.14,4 det inledande varvet och utmanades aldrig över upploppet.

– Jag är nästan spyfärdig, det är skitjobbigt att se loppen från sidan. Men Jalapeno K var precis lika fin igen, säger André Eklundh till Kanal 75 och får hjälp av Erik Adielsson:

– Hästen var jätteloj i provstarten men jag ville ändå inte tagga upp honom för mycket. Han öppnade nog också lite långsammare av den anledningen men var sedan bara bäst ändå.

Nail'em var den som tog spets första biten för att sedan släppa till vinnaren. Han följde sedan med fint som tvåa, utan att kunna hota. Winterburn fick en tuff resa fram i dödens och höll fullt godkänt som trea.

ANNONS

Ämnen i artikeln