Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Magnus Jakobsson vann dubbelt på hemmaplan

Under året har Magnus Jakobssons hästar sprungit in över två miljoner kronor.
På söndagen tog han en dubbelseger på hemmaplan genom Global Billboard och Athletic Power.

Publicerad:

(TV: Bilder från ATG)

I söndagens fjärde lopp på Färjestad kom första segern för Magnus Jakobsson. Global Billboard (e. Brillantissime) inledde som fyra på innerspår och kom ut i andraspår med 1.200 meter till mål. 

På den sista bortre långsidan svepte hästen fältet och segern blev överlägsen på 1.13,6a/2140 meter.

– I dag var han i balans och då är han rätt bra. I starten innan blev han stressad i samband med en omstart och då knyter sig allting. Nu blev vi nedstrukna till innerspår och kom ut lite turligt i andraspår. Det var små marginaler, säger Magnus Jakobsson.

Segern var hästens fjärde på tolv starter under 2023.

– Även om han vunnit några lopp under året är han bättre än vad resultatraden visar. Han hoppade bort en seger på Valla och det har varit lite stolpe ut.

Karriärens första seger

Nästa seger kom genom fyraårige Athletic Power (e.Brillantissime) som avlade maiden i 13:e starten. Han ledde runt om på 1.17,7a/2140 meter tillsammans med André Bood. Det hårdnade dock till ordentligt den sista biten.

– Han fick bestämma i ledningen och André sade att han kändes oslagbar genom sista kurvan. Men han bromsade ändå till den sista biten. Han var inte trött i mål och jag vet inte varför han gör så. Vi får hoppas att poletten ramlar ner, men det var roligt att han fick vinna i dag.

Året går mot sitt slut och för första gången sedan 2020 har Magnus Jakobssons hästar sprungit över två miljoner kronor. Den stora framgången kom i somras när det blev en dubbelseger på V75 i Årjäng.

– Det var en trög inledning på året men sedan i våras har det rullat på bra. Hästarna har vunnit lopp i jämn ström och fungerat fint. 

Fullständiga resultat från Färjestad hittar du i Travrondens tävlingscenter.

ANNONS

Ämnen i artikeln