Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Malmqvist-tränade Jazzy Perrine tapper tvåa

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Tomas Malmqvist kunde vara väldigt nöjd trots förlusten med Jazzy Perrine. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Tomas Malmqvist-tränade treårsstoet Jazzy Perrine gjorde en jätteinsats som tvåa i storloppet Criterium des Junes och tjänade hela 50.000 euro.

Publicerad:

Jazzy Perrine (e. Django Riff) kom till start i franska ”ungdomskriteriet” med två raka grupp II-segrar och sammanlagt fyra vinster och fem andraplatser på nio starter. Eric Raffin provade invändigt i starten och hamnade långt ner i kön. Värsta hotet, Philippe Allaire-tränade Just A Gigolo (e. Boccador de Simm), kunde tvärtom tidigt köras till spets för Franck Nivard. Det blev så småningom en resa i tredje/fjärde ytter för Jazzy Perrine och hon kunde följa med i tredjespår till upploppet. Därefter avslutade Tomas Malmqvists sto storstilat, men det gick inte att nå ledaren, som hade fått bestämma i 1.15-tempo där framme i ledningen.

Segertiden för Just A Gigolo stannade vid 1.14,5/2700 meter och förstapriset var hela 90.000 euro. Jazzy Perrine var längden efter i mål och fick 50.000 euro i tröstpengar! Just A Gigolo ordnade sin sjunde seger i nionde starten.

ANNONS

Ämnen i artikeln