Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Malmqvists Jazzy Perrine i topp

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Tomas Malmqvist fick se det treåriga stoet Jazzy Perrine ta andra raka segern på Vincennes. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Det blev stora svenska framgångar i grupp II-löpningen Prix Roquepine när Tomas Malmqvist-tränade Jazzy Perrine vann och Jarmo Niskanen-tränade Joyful Diva slutade tvåa.

Publicerad:

Det var Eric Faffin som precis som vanligt skötte tömmarna bakom Jazzy Perrine (e. Django Riff) i detta treåringslopp för ston. Han bjöd den Tomas Mamqvist-tränade hästen på en perfekt resa i rygg på ledande stallkamraten Holly Go Lighty (e. Västerbo Prestige). När sedan Jazzy Perrine veks ut till full attack i utgången av slutsvängen avgjorde hon på några få steg. Det blev väldigt enkelt till slut på 1.15,4/2700 meter. Det här handlade om andra raka segern och förstapriset var 54.000 euro. 
– En fantastisk häst med en enorm speed. Hon är bara bäst, sade Tomas Malmqvist i ATG Live.

Från ledningen hamnade däremot stallkamraten Holly Go Lightly utanför prispengarna.
– Vi spände bågen lite med henne i dag och jag kanske hade hoppats på lite bättre. Men det här är också en superhäst, så jag är inte orolig, sade Malmqvist vidare.

Andraplatsen (30.000 euro) gick istället till Jarmo Niskanen-tränade Joyful Diva (e. Sam Bourbon) efter en resa i femte par utvändigt.
– Han låg ju ett tag sist i fältet och svarade för en fantastisk avslutning. Det gick inte att göra något åt vinnaren, men det här var en fin andraplats, sade Niskanen i ATG Live.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln