Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Man får aldrig sluta drömma”

Catarina Norqvist har haft stora drömmar om From The Mine. Efter en dödensseger mot Disco Volante är de verkligare än någonsin.

Publicerad:
Foto: JENNY REHNMAN / TR BILD
From The Mine (vänster) tillsammans med tränaren Catarina Norqvist tidigare i år. Foto: JENNY REHNMAN / TR BILD

Stefan Melanders elitloppshäst Disco Volante flög till ledningen efter nästan tre månaders tävlingsuppehåll och det såg upplagt ut för en behaglig comebackseger på Bollnästravet. På utsidan hade From The Mine (e. From Above) och Magnus A Djuse andra planer. Ekipaget närmade sig sakta men säkert under slutrundan och strax innan mål kopplade Catarina Norqvists valack grepp. 

Segertiden? 1.10,3a/1640 meter. En chockad tränare? Knappast.

– Jag har väntat på det här. Det är inte jag som har underskattat hästen. Det är alla andra, säger Norqvist. 
– Han har inte gjort oss besviken någon gång och jag har hela tiden känt att han är under utveckling. Jag har sagt att han är mogen en låg 10-tid. Nu gjorde han det här i kylan, från dödens.

Segern var värd 75 000 kronor och det var årets fjärde och den 20:e totalt. Med nästan två miljoner på kontot är hästen nu uppe i eliten och det är där han hör hemma, enligt tränaren. Siktet är inställt på Solvalla sista helgen i maj. 

– Jag har drömt om att få ha med honom i Sweden Cup och det står jag fast vid. Man får aldrig sluta drömma. Det är det som är grejen. Man måste tro på det. 

Kusken Magnus A Djuse hann kosta på sig en segergest över mål och enligt Norqvist var han väldigt nöjd med hennes häst. 

– Han sa att hästen kändes som en vinnare varenda steg i loppet. Så bra kändes det hela vägen. 

Hur ser From The Mines tävlande ut framöver?
– Han får tävla på under hösten. Sedan kommer vi att nyttja isen här hemma till vinterträning. Tanken är att få igång honom i lämplig tid för att förhoppningsvis bli inbjuden till Sweden Cup. Vi får väl hoppas att han blir det för jag tycker han har varit underskattad hela tiden och jag har tagit lite illa upp å hästens vägnar faktiskt. Varje gång har det varit håll käften-segrar. Aldrig tredje invändigt och tur. 

Disco Volante blev tvåa i comebacken och tredjeplatsen gick till Daniel Redén-tränade Bucks To Burn och körande Mats E Djuse.

ANNONS

Ämnen i artikeln