Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Manchego mot Prix d'Amérique?

Foto: VICKI WRIGHT
Nancy Takter-tränade Manchego visade fin form vid segern i Chester under söndagen och kan vara en häst för Prix d'Amérique. Foto: VICKI WRIGHT

Hon hade varit en attraktion i Elitloppet, men Nancy Takter-tränade Manchego fick nöja sig med att vinna söndagens Maxie Lee Invitational på Harrah's Philadelphia i Chester.

Publicerad:

Från spår fem kom Manchego (e. Muscle Hill) iväg som femte häst för Dexter Dunn och placerades som fyra på innerspår. I ledningen öppnade Anette Lorentzon-tränade Guardian Angel Ås första 400 efter 1.07,1 och halva distansen på 1.09,1. Dexter Dunn kunde vänta med slutattacken till utgången av sista kurvan och då small det bara till. Manchego lekte sig till seger med gott om krafter kvar på 1.09,3a/1609 meter, vilket var nytt banrekord för äldre ston.

– I den bästa av världar skulle Manchego varit i Sverige och representerat USA i Elitloppet, men det var väl helt enkelt inte meningen. Jag är nöjd med den här segern, hon såg bra ut och hästen har en fin säsong framför sig. Så jag ser verkligen fram emot att tävla med henne framöver, sade Nancy Takter i vinnarcirkeln.

Hon berättade också om intressanta planer senare i år.

– Vi har pratat lite om att kanske ta henne till Europa i slutet av det här året. Men vi får följa hennes utveckling och ta ett lopp i taget.

Det här var Manchegos 35:e seger och den var värd 50.000 dollar. Det sexåriga stoet har nu tjänat drygt 2,8 miljoner dollar. Kanske kan det bli Prix d'Amérique-start i januari 2022. Pappa Jimmy Takter vann det loppet med Moni Maker 1999.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln