Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Många svensksegrar i USA

Foto: MICHAEL LISA/LISA PHOTO
Ice Cream (bilden) var en av vinnarna från Nancy Takters stall under fredagen på Meadowlands. Foto: MICHAEL LISA/LISA PHOTO

Under natten blev det många svensksegrar i USA. Bäst belönad blev Nancy Takter då hon tog en dubbel med travare på Meadowlands.

Publicerad:

På Meadowlands kördes försök i New York Sire Stakes, tvååringslopp med 15.000 dollar i förstapris och det var Nancy Takter som var först ut av svenskarna. 

Via en ettrig spurt vann Magic Hill (e. Muscle Hill) ett försök för tvååriga hingstar och valacker. Det var hästens tävlingsdebut och han kom i mål på 1.11,6a/1609 meter med Yannick Gingras i sulkyn.

Nästa seger för Takter kom i ett försök för tvååriga ston. I karriärens andra start kom första segern för Walner-dottern Ice Cream. Efter en resa i rygg på ledaren var hon starkast över upploppet. Tiden blev 1.12,6a/1609 meter och återigen var det Yannick Gingras som körde.

Nancy Takter vann två lopp med passgångare, också med ett förstapris på 15.000 dollar. Här hette vinnarna Caviart Justice (e. Lazarus) och Mr Three O Five (e. Lazarus).

Foto: MICHAEL LISA/LISA PHOTO
Lucas Wallin-tränade Soiree Hanover spurtar till seger med Tim Tetrick. Foto: MICHAEL LISA/LISA PHOTO

Det blev även en travseger vardera för Lucas Wallin och Åke Svanstedt. Den förstnämnda debuterade det tvååriga stoet Soiree Hanover (e. Walner) som visade prov på fartresurser. I början av upploppet hade hon en bit fram till ledaren men via en stark spurt var hon först över linjen. Hon kom hem på 1.11,5a/1609 tillsammans med Tim Tetrick.

Åke Svanstedt satt själv i sulkyn bakom Sunkist Beauty (e. Six Pack). Här var segerreceptet spets och slut på 1.11,3a/1609 meter i debuten.

Dubbelt svenskt i Chester

På Harrah’s Philadelphia i Chester kördes försök i Pennsylvania Sire Stakes för tvååringar. Det kom att bli varsin seger för Marcus Melander och Per Engblom

Från ledningen vann Melander-tränade Security Protected (e. Father Patrick) och tog första segern i andra starten. Tim Tetrick körde och tiden blev 1.12,1a/1609 meter. Från spets segrade också Crown Monarch (e. Father Patrick) som tränas av Per Engblom och kördes av Yannick Gingras. Här blev tiden 1.13,0a/1609 meter. Förstapriset i båda loppen var drygt 20.000 dollar.

Vi noterar även en seger för Per Engblom på Yonkers Raceway. Femårige Jula Muscle Park (e. Muscle Hill) spurtade till seger på 1.12,3a/1609 meter och tjänade 12.500 meter dollar. I sulkyn satt Pat Lachance.

ANNONS

Ämnen i artikeln