Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Månlykke A.M. en vinnare igen

Efter fyra raka tredjeplatser var Månlykke A.M. tillbaka som en vinnare igen i Nordgubbens Minne (V86-6) på Solänget.
– Hästen har inte varit så här bra sedan han vann på Åby och det var flera år sedan, säger Gunnar Melander.

Publicerad:
Foto: GIRLPOWER HB
Månlykke A.M. avgjorde mot ledande Ulvsåsen. Foto: GIRLPOWER HB

Nordgubbens Minne, tillika STL Kallblodsdivisionens final (V86-6), var kvällens största löpning med 220.000 kronor till vinnaren. Det blev också ett lopp i publikens smak när Ulvsåsen tidigt kördes till ledningen av Per Linderoth och sedan jagades ettrigt till slut av tilläggsduon Månlykke A.M. och Tekno Jerven. Det var också Gunnar Melander-tränade Månlykke A.M. (e. Månprinsen A.M.) som kunde avgöra efter att Magnus A Djuse fått gå ner och vila Månlykke en bit i rygg på Ulvsåsen till en bit inne på upploppet.

– Det blev bra när vi kunde gå med lite i draget en stund och jag då fick upp Månlykke på bettet. Han sköt sedan till väldigt bra. Det är en väldigt flott häst på alla vis, säger Magnus A Djuse i vinnarcirkeln.

Mot Östersund

Det här var Gunnar Melanders andra seger i Nordgubbens Minne, då Månlykke A.M. även segrade 2021.
– Det känns skönt att hästen är på väg åt rätt håll. Problem är till för att lösas och det går inte att vinna mot de allra bästa om allt inte är 110 procent. Förmodligen står vi över start i Skellefteå och går ut i Sven O Perssons Minne i Östersund i nästa start. Sedan blir det sikte mot SM, säger Gunnar Melander till Kanal 75 och i vinnarcirkeln.

Magnus A Djuse visade också sina härliga körhänder när han lyckades spetsa med Alessandro Gocciadoro-tränade Cash Back Bi (e. Ready Cash) i V86-7 och sedan hålla undan hela vägen. Stilen var besynnerlig men det handlade om trav.

– Det här är kanske den besvärligaste häst jag kört hittills åt Gocciadoro. Det blir en väldig avvägning hur mycket man ska ta i honom men samtidigt hjälper hästen till själv, säger Magnus A Djuse i vinnarcirkeln.

Wäjersten till spets

Daniel Wäjersten kunde lite oväntat komma till ledningen med Punchboard (e. Readly Express) i V86-3 och då blev det aldrig någon riktig spänning. Det har annars varit mycket problem för den här snackhästen som tidigare återfanns hos Svante Båth.

– Normalt brukar man ge upp med en häst som är så skadedrabbad och har fyllt sex år men det finns så pass hög kapacitet i den här, så det känns rätt att fortsätta. Han blir också bättre och bättre för varje start, säger Daniel Wäjersten.

Örjan Kihlström inledde V86-omgången med Daniel Redén-tränade One Cristal (e. One Too Many), som svarade bra på både rycktussar och norskt huvudlag till slut.

– Det är nog en ruggig kapacitet i honom. Det gäller bara att han inte kommer först för tidigt, säger Örjan Kihlström till Kanal 75.

Örjan i Silverörnen

Mer Kihlström/Redén blev det i anrika Silverörnen (V86-4). Här imponerade kriterietvåan Bengan (e. Django Riff) när han från dödens plockade ner ledande Dundee As. Förstapriset var 150.000 kronor.

– Han är jättefin just nu och hade gått framåt ytterligare mot senast. Hästen har mognat mycket efter vintern i Frankrike, säger Örjan Kihlström till Kanal 75.

Ulf Ohlsson fick en kalasstart från springspår på tillägg med Oskar Kylin Blom-tränade Dino Cream (e. Creatine) i V86-5 och satt i ledning redan in i första kurvan. Sedan höll man enkelt ifrån sig utvändige favoriten Mellby Lion.

– Jag fick en bra plankträff och hästen öppnade också snabbt. Det kändes som en bra chans redan i första sväng, säger Ulf Ohlsson i vinnarcirkeln.

Mizai bombade på

I STL Silverdivisionen (V86-8) blev det en ren uppvisning av Jan Ove Olsen-tränade sexåringen Mizai (e. Donato Hanover) med Mats E Djuse i sulkyn. Ekipaget kom relativt enkelt till spets och trots en 1.08-öppning första 500 fanns det ingen som kunde utmana.

– Han är väldigt häftig och det var tussarna kvar i öronen till slut. Det kan också vara bra att skaffa sig lite respekt inför framtiden, säger Mats E Djuse till Kanal 75 och i vinnarcirkeln.

Det såg kanske inte helt klockrent ut i stilen med fartmässigt var femårige Eld Prinsen (e. Tekno Odin) överlägsen för Öystein Tjomsland i V86-2. Efter tidig ledning lämnade han de övriga i slutsvängen på några få steg. Det här var tredje raka vinsten.

ANNONS

Ämnen i artikeln