Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Månlykke A.M. hade uppvisning i Svenskt Mästerskap

Gunnar Melanders kallblod pallade favorittrycket på Bergsåker.

Publicerad:

Gunnar Melander och hans Månlykke A.M. kom till Bergsåker med ett tungt favoritskap i Svenskt Mästerskap för kallblod. 

När bilen släppte fältet kunde ekipaget inte ta sig till ledningen. Istället blev det andra utvändigt i rygg på Alfie. Men när Ove A Lindqvist attackerade via tredjespår med Pydin ville Melander gå före. Då blev det körning om tätpositionen igen och ledande B.W.Sture och Mats E Djuse tvingades lämna över spetspositionen till Månlykke A.M och Gunnar Melander. 

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Väl där var det spel mot ett mål för Melanders sexåring. Redan i slutsvängen började avståndet ner till övriga växa och sedan blev upploppet en ren defilering. Därmed säkrade Melander sin elfte seger i loppet. Fem av gångerna har det handlat om Månprinsen A.M, den här gången var det hans avkomma Månlykke A.M. 

– Prinsen är en undantagshäst så jag har svårt att tro att han ska gå i fotspåren, men han har faktiskt kvalitéer som sin pappa. Jag fick rysningar och nästan en tår i sista sväng när jag kände hur mycket jag hade att åka med, sade Melander till TV12.

Klockan stannade på 1.23,8a/2640 meter och förstapriset var 250 000 kronor. Bakom vinnaren blev det stenhårt om andraplatsen mellan Micael Melanders Mel Odin, körd av Örjan Kihlström, och Stefan Dellbros Don Viking med Sandra Eriksson i sulkyn. Målfotot visade fördel den sistnämnde.

ANNONS

Ämnen i artikeln