Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Månlykke A.M. på svenskt rekord

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Månlykke A.M. slår Bellfaks över upploppet. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

GÄVLE. Han vann årsdebuten på enkelt sätt.
Under torsdagen kom andra årssegern för Månlykke A.M.
Gunnar Melanders stjärna vann på nytt svenskt rekord.

Publicerad:

Travsveriges stora kallblodsstjärna, Månlykke A.M. tog turen till Gävletravet under skärtorsdagen. Tillsammans med Gunnar Melander vann han ett lopp ingående i Kallblodsdivisionen. Efter att ha suttit i andra utvändigt samtidigt som loppet gick i 1.24-fart, kom Månlykke A.M. att avgöra med säker marginal till spetshästen Bellfaks. 

Vinnartiden landade på 1.23,4/2660 meter, nytt svenskt rekord. 

Han slog därmed Gunnar Melanders tidigare stjärna Månprinsen A.M:s rekord från 2014 då han sprang 1.23,7/2680 meter vid seger på Rommetravet.

– Det blev alldeles perfekt för vår del i dag, vi fick ryggar och till och med i sista sväng fick vi vila i rygg ledaren. Han är lite bekväm fram till dess man begär lite av honom – så när jag väl gav anfallsorder över upploppet gick han väldigt fort och kopplade enkelt grepp. Jag är väldigt nöjd med hästen, säger Gunnar Melander.

Inte optimala träningsförhållanden

Gunnar Melander var lite extra imponerad då han inte haft fördelaktiga träningsförhållanden den senaste tiden.

– Jag tror inte hästen var på topp i dag. Den snön som kom i mellersta Sverige för en tid sedan gjorde att vi fick väldig blötsnö på gården, så jag har inte riktigt kunnat träna som jag velat. De smidighetsövningar jag brukar göra i sadel har jag inte lyckats göra. Men hästen visade form – även om jag tror han kommer bli bättre med det här loppet i kroppen. Nu har vi en dryg månad på oss att få till honom ordentligt.

Jasså, det siktas mot Elitkampen?

– Hästen får bestämma det där helt och hållet, jag har inte velat säga någonting. Men det är klart att det är ett lopp som vi har i tankarna, det vore konstigt om jag sade något annat.

Vinsten var 26:e segern i karriären för Månlykke A.M.

I övrigt…

…imponerade Daniel Wäjerstens L.A.Boko stort då han tog fjärde raka segern och är fortsatt obesegrad i dennes regi. Fyraåringen efter Readly Express siktas nu mot finalen under elitloppshelgen. Vinnartiden skrevs till 1.13,6a/2140 meter.

…var Alessandro Gocciadoros Cobra (e. Muscle Hill) helt överlägsen i Sven-Erik Landins Ungdomslopp. Även om segermarginalen inte var speciellt stor visade hästen kapacitet som räcker och blir över. Cobra krängde kraftigt för körande Andreas Lövdal och tappade fart av den anledningen, men visade tillräcklig toppfart för att vinna mot torsdagens konkurrenter. Segertiden blev 1.13,9a/2140 meter. Det var hästens sjätte seger i 14:e starten.

…vann From The Mine snabbloppet för dagen. Tillsammans med Mats E Djuse vann han på tiden 1.10,7a/1640 meter efter att ha tagit hand om ledningen direkt. Tvåa slutade Claes Sjöströms Jaguar Dream efter sent fritt efter invändig resa, trea blev Åke Lindbloms Chapuy som fick liten revansch efter galoppmissödet i Norge för en knapp månad sedan. Catarina Norqvist är det som tränar vinnaren.

ANNONS

Ämnen i artikeln