Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Marcus Lilius tog en dubbel i Skellefteå

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Marcus Lilius (Arkivbild) Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Marcus Lilius hade gått segerlös sedan början av juni. Ikväll blev det proppen ur och han lämnade Skellefteå som hundraprocentig.
– Jag har haft en downperiod och det var skönt att få tillbaka lite självförtroende, sade Lilius i vinnarcirkeln på Skellefteåtravet.

Publicerad:

Järvsöodin (e. Järvsöfaks) startade 40 meter bakom täthästarna. När hästarna gick ut på slutrundan satt han i fjärde utvändigt. På sista bortre långsidan följde han med i rygg på Källsjöviking och över upploppet bet spurten bäst.

Nioåringen tog därmed första segern på ett år. Han kom hem på tiden 1.23,6/2180 meter. Han tränas av Jan-Olov Persson och i sulkyn satt Marcus Lilius.

– Detta var han verkligen värd. Han har gjort bra lopp under en längre tid, mött elithästar och varit med och kämpat. Han behöver komma in i rätt form och det har han gjort nu och känns pigg och glad. Då presterar han alltid på topp. Han gick ner lite i klass nu och fick visa fin form. Då höjer han sig och är nöjd. Det är en otroligt bra häst, sade Lilius i vinnarcirkeln.

Segern med Järvsöodin var Lilius andra triumf för kvällen. Senaste kusksegern innan ikväll kom den 8 juni. 

– Jag har haft en downperiod och det var skönt att få tillbaka lite självförtroende. Det behövs. 

I kvällens första lopp, innan V64-spelet satte han dit debutanten Re Bell (e. Järvsö Björn) som inledde tävlingskarriären på bästa sätt. Här blev segern överlägsen på tiden 1.33,4/2160 meter. Även han tränas av Jan-Olov Persson

– Det finns fart i honom, det har varit lite problem att tygla honom och få honom på rätt köl. Farten har han så vi hoppas att det håller i sig.

V64-spelet avslutades med Skellefteåtravets Grand Prix för den högsta klassen. Här gick segern till Dwayne Zet  som tog ner ledande Swagger utvändigt. Han kördes av Magnus A Djuse och tränas av Oscar Berglund. Tränaren kunde även räkna in seger med Emile Zola Sisu som inledde karriären med sju segrar på nio starter år 2018. Sedan har det blivit få starter och ett uppehåll på över två år, men var det alltså åter dags för seger.

Fullständiga resultat hittar du i Travrondens tävlingscenter

ANNONS

Ämnen i artikeln