Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Marcus Lilius vann ungdoms-SM

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Marcus Lilius togg guld i ungdoms-SM. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Det blev Marcus Lilius som tog hem SM-guldet bland ungdomarna efter en fin styrning bakom Mats Gunnarssons Triton.
– Det är bara en jävla glädje, sa en glad Markus Lilius i vinnarcirkeln.

Publicerad:

Marcus Lilius hade hoppats på en snabb start från innerspåret med Triton (e. Triton Sund-Glittra C.D.) i ungdoms-SM. Men ekipaget hamnade en bit bak i fjärde invändigt.

– Han öppnade rätt bra men de övriga öppnade ännu bättre. Men luckan kom ju perfekt, sa Marcus Lilius.

“Kändes riktigt bra”

1500 meter från mål kunde han styra ut Triton i tredje utvändigt och fick sedan vänta med attacken till knappa halvvarvet från mål.

– Det kändes riktigt bra in mot upploppet även om jag aldrig riktigt kunde känna mig helt säker, Det är ju det här man kämpar för, sa en glad Marcus Lilius som till vardags tränar kallblod hos Jan-Olov Persson på Hagmyren.

Fernlund vann amatör-SM

I amatör-SM gick SM-guldet till Patrik Fernlund som serverade Gordini Brick (e. Orlando Vici-Keystone Nora) ett perfekt lopp i rygg på ledande Valnes Lisa (e. Love You-Valnes Disa).

– Jag körde så fort jag kunde från start och jag fick den position jag ville ha. In mot upploppet tänkte jag att vi vinner om jag bara håller honom i trav, sa en glad Patrik Fernlund.

Att det var just Gordini Brick om hjälpte till att bärga SM-guldet var extra speciellt för Fernlund eftersom det är sambon Jasmine Ising som tränar hästen.

– Ja, att få vinna med Gordini Brick som Jasmine kört in är ju så häftigt, Det var en eufori att passera mållinjen och då jag kastade pisken så var det tillägnat min pappa som dog för några år sedan. Jag är helt säker att han var med mig idag. Gordini Brick har varit en speciell häst som varit rädd för mycket. Jag har varit nere i många diken, men nu är jag i vinnarcirkeln i SM, sa Patrik Fernlund till ATG Live.

ANNONS

Ämnen i artikeln