Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Marcus Melander och Åke Svanstedt vann miljonlopp

Foto: MICHAEL LISA/LISA PHOTO
Åke Svanstedt har tidigare lyft fram Special Way som av en av de bättre han tränat. Under natten mot lördagen tog duon en riktig storseger på Meadowlands. Foto: MICHAEL LISA/LISA PHOTO

Dubbla segrar och fem pallplatser av sex möjliga. Det var facit för Marcus Melander och Åke Svanstedt som dominerade finalerna av New Jersey Sire Stakes.

Publicerad:

Natten mot lördag avgjordes de två treåringsfinalerna på Meadowlands, ett lopp för hingstar och valacker och ett för ston. Båda med 120.000 dollar till vinnaren.

I finalen var ston var Åke Svanstedts stjärna Special Way (e. Walner) åter först över linjen. Över upploppet hade hon bäst fart under hovarna och gick undan till en klar seger. Marcus Melander-tränade Secret Volo slutade tvåa följd av Walner Peyton som var den enda icke svensktränade att sluta topp-tre i de två finalerna.

Klockan stannade på 1.09,5a/1609 meter. Detta var Special Ways tionde raka seger. Hon har gjort tolv starter och sprungit in knappt 850.000 dollar.

Foto: MICHAEL LISA/LISA PHOTO
Air Power vinner före Oh Well och Up Your Deo vilket innebar en helsvensk prispall i finalen för hingstar och valacker. Foto: MICHAEL LISA/LISA PHOTO

I finalen för hingstar och valacker var sju av tio hästar svensktränade och det kom att bli en blågul trippel på prispallen. I början av upploppet satt Marcus Melanders Air Power (e. Muscle Hill) en bit bak och letade efter fritt spelrum.

När luckan väl kom spurtade han vasst och hann fram till seger på 1.08,9a/1.609 meter. Stallkamraten Oh Well slutade tvåa och Åke Svanstedt blev trea med Up Your Deo. Andrew Mccarthy körde vinnaren.

Air Power är obesegrad på tre starter i år. Totalt har han gjort sex starter och endast missat pallen vid ett tillfälle.

Under natten startade även årets travare i USA år 2022, Bella Bellini. Hon slutade trea i ett lopp som vanns av Ron Burke-tränade Lexus Kody (e. Archangel).

ANNONS

Ämnen i artikeln