Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Marcus Melander vann Mohawk Million

Foto: Skärmdump: Woodbine Repays/Youtube
Oh Well vinner årets upplaga av Mohawk Million med Tim Tetrick i sulkyn. Foto: Skärmdump: Woodbine Repays/Youtube

Under natten till söndagen avgjordes tvååringsloppet Mohawk Million i Kanada med 500.000 kanadensiska dollar till vinnaren. Det kom att bli svensk seger genom Oh Well som tränas av Marcus Melander.
– Han har gjort allting rätt från början, säger Melander i vinnarcirkeln.

Publicerad:

Oh Well (e. Muscle Hill) startade från innerspår bakom bilen men lyckades inte hålla upp ledningen. Tim Tetrick hittade snabbt ut som tvåa i andraspår. Oh Well fick sedan gå en liten bit som första häst i andraspår och  i sista sväng lade han press på ledande Oh Look Magic.

När de svängde in på upploppet tog Oh Well över befälet och gick undan till en klar seger. Segertiden blev 1.10,7a/1.609 meter.

Den samlade prisumman var en 1.000.000 kanadensiska dollar och förstapriset 500.000 kanadensiska dollar, det motsvarar cirka 4,1 miljoner svenska kronor. Oh Well ägs av SRF Stable.

Den tvåårige hingsten har startat sex gånger och vunnit fyra lopp. Tränaren Marcus Melander fanns i vinnarcirkeln på Woodbine Mohawk Park.

– Han har gjort allting rätt från början. Det var en vacker hingst som kostade mycket pengar, men bara för att du köper en dyr ettåring så betyder inte det att den kommer bli bra. Han lägger mycket mark under sig, det är en jättefin häst, säger Melander i vinnarcirkeln.

“Han blir aldrig trött”

Segerkusken beskrev hästen i vinnarcirkeln.

– Han är en stor och stark hingst. Det gäller att hålla honom fokuserad för han springer och tittar på fjärilar om man tillåter honom att göra det. Han har en stor motor och blir aldrig trött, det är en riktigt trevlig häst, säger Tim Tetrick i vinnarcirkeln.

Kusken nådde nyligen milstolpen 13.000 segrar och han är en av de segerrikaste amerikanska kuskarna i historien. När han styrde Oh Well till seger var det första triumfen i Mohawk Millon. Loppet kördes för första gången år 2020.

– Dessa lopp är svåra att få vara en del av. Att vinna ett nytt miljondollarlopp är väldigt speciellt för mig.

ANNONS

Ämnen i artikeln