Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mellby Joker vann med god segermarginal – har kört in mer än 500 000

Mellby Joker (e. Muscle Hill) var snabbast i mål tillsammans med sin tränare Daniel Wäjersten.

Publicerad:

Valacken vann övertygande på tiden 1.13,4a/2640 meter i det nionde loppet på Gävles travbana på lördagen. Avståndet till andra häst i mål blev 3 längder för Mellby Joker som är uppfödd och ägs av Mellby Gård AB, Malmö. Förstapriset i loppet, som kördes på lätt bana, gav 110 000 kronor.

Den fyraåriga valacken hade inför dagens lopp vunnit fyra lopp på 18 starter och har med dagens seger kört ihop 591 000 kronor (med segerprocent på 26 och platsprocent på 68).

Övriga hästar som fick prispengar i loppet var Castle Racha (tvåa), Cab Frontline (trea), Final Whistle (fyra), Biscaia (femma) och Fighter (sexa).

Bidensky, för Örjan Kihlström, galopperade under loppet och Jello W. som kördes av Stefan Persson blev diskvalificerad för galopp.

Conrad Launcher ströks före start.

ANNONS

Startlista

Gävle , Lopp 9

Clarion Winn, Gävle - STL Klass I, försök 1 i meeting 4 (Final Eskilstuna 2 juli) • 2640 m • Autostart
Förstapris: 110 000 kr
Clarion Winn, Gävle - STL Klass I, försök 1 i meeting 4 (Final Eskilstuna 2 juli) 3-åriga och äldre 250.001 - 500.000 kr. Körsvenskrav kat. 1. Körsvenner födda 040521 eller tidigare. 2640 m. Autostart. 12 startande. Pris: 110.000-55.000-32.000-19.000-12.500-10.000-6.500-5.000 kr (8 priser). Lägst 2.500 kr till alla tävlande. Svenska Travligans hederspris till segrande hästs ägare och hästskötare. Gävletravets hederspris till segrande hästs ägare, hästskötare och körsven. Hederstäcke till segrande häst.