Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Miljonseger för Marcus Melander och Lucas Wallin

Foto: MICHAEL LISA/LISA PHOTO
Air Power och Mattias Melander vinner före stallkamraten Oh Well. Foto: MICHAEL LISA/LISA PHOTO

Svenskarna i USA fortsätter att skörda framgång i storloppen – under natten till lördag vann Marcus Melander och Lucas Wallin varsin miljonfinal på Meadowlands.

Publicerad:

Under tävlingsdagen kördes fyra finaler i New Jersey Classic och förstapriset i respektive lopp uppgick till hela 137.500 dollar. I finalen för treåriga hingstar och valacker blev det storslam för Marcus Melander då hans hästar var etta och tvåa i mål.

I slutsvängen hade Air Power (e. Muscle Hill) grepp på stallkamraten Oh Well som vann med en längd på 1.09,0a/1609 meter. Marcus Melanders lillebror, Mattias Melander körde vinnaren som tog sin femte seger på åtta starter under 2023.

Foto: MICHAEL LISA/LISA PHOTO
Lucas Wallin-tränade Soiree Hanover spurtar till seger. Foto: MICHAEL LISA/LISA PHOTO

I finalen för tvååriga ston var Lucas Wallin-tränade Soiree Hanover (e. Walner) först över linjen. I början av upploppet låg hon bland de sista men via en rykande avslutning satte hon nosen först. Tim Tetrick satt i sulkyn och klockan stannade på 1.10,4a/1609 meter. 

– Jag vet att hon kan avsluta väldigt snabbt och det gjorde hon verkligen. Hon har ännu inte gjort några fel och att ta denna seger för ägarna från Sverige känns väldigt kul, säger Lucas Wallin i vinnarcirkeln.

Soiree Hanover har startat fem gånger, vunnit tre lopp och ägs av Snogarps Gård. Hon är undan Spring Gala som i sin tur är halvsyster med avelshingstarna Father Patrick och Pastor Stephen.

Övriga vinnare i finalerna var treåriga Tactical Mounds (e. Tactical Landing) som tränas av Megan Scran, och Noel Daleys tvåårige hingst Sig Sauer (e. Muscle Hill.

Consolation-seger

Marcus Melander fick även med sig en seger i New Jersey Classic Consolation. Tvåårige Thinker Money (e. Chapter Seven) tog första segern i sjunde starten när han spurtvann med en dryg längd på 1.11,5a/1609 meter för Tim Tetrick. Här var förstapriset 50.000 dollar.

Lucas Wallin fick också med sig en ytterligare triumf då tvåårige Life on The Bluf (e. Walner) vann på 1.11,7a/1609 meter tillsammans med Dexter Dunn. Det var andra raka segern och han tjänade 7.250 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln