Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Millie Millionaire bäst efter uppehåll

Hon har varit känd som en segerstaplare - men på senare tid har segrarna uteblivit för stoet. Under onsdagen kom första segern sedan juli i fjol.

Publicerad:

(TV-BILDER FRÅN ATG)

Millie Millionaire tävlade framgångsrikt för Brage Hansen under 2016-2019, bland annat vann de på V75 två gånger. 2020 flyttades stoet till Fredrik Wallin - med sikte mot Frankrike. Hon vann också på Enghien i juli i fjol - men därefter har stoet inte riktigt fått till det. Fina pengar har hon sprungit in i år - men utan att fått sätta pricken över i:et.

Under onsdagen comebackade stoet efter tre månaders tävlingsfrånvaro - och det slutade på absolut bästa möjliga sätt. Inför loppet hade Fredrik Wallin gått ut och sagt att stoet genomfört det kanske bästa träningsjobb han någonsin kört i sin karriär - och det visade sig också tydligt i loppet.

Millie Millionaire som inte direkt gjort sig känd som någon startraket susade förbi startsnabba konkurrenter som Mily och Dixie Brick, för körande Erik Adielsson. Väl i ledningen kom det aldrig att bli riktigt spännande. Det numera åttaåriga stoet landade på 1.11,2a/1640 meter, nytt prydligt personligt rekord.
– Jag kände mig trygg över upploppet, det var inte första dagen på jobbet för hästen, hon visste vad som gällde, sade Adielsson i vinnarcirkeln.

Första tanken var däremot inte att ladda från start.
– Nej, jag hade tänkt köra bakifrån, men jag fick ändra mig efter 50 meter då jag kände att hon kom rätt i steget och var kvick. Hon var fantastiskt fint förberedd och gjorde en riktigt, riktigt bra prestation.

60.000 kronor var vinsten värd och stoet närmar sig två miljoner kronor insprunget. Hon är uppfödd av Stall Soldier HB i Sundsvall, ett handelsbolag som uppfödare Magnus Hamberg och Frida Frånlund står bakom. Millie Millionaire är efter Jocose, en avelshingst som Fredrik Wallin firat stora framgångar med avkommor till. Däribland stallets storstjärna Activated. Fem av Jocose 20 bästa avkommor har Fredrik Wallin tränat.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Millie Millionaire vinner för Erik Adielsson. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Jansson hundraprocentig

Torbjörn Jansson kom att ha en fin dag på Solvalla. Efter att ha serverat finskfödde Wagger Zacker ett fint lopp i tredje invändigt kom luckan som på beställning i sista sväng. 

Greppet om invändiga duon Heaven's Pace och Pinterest kopplades över upploppet - och fyraåringen efter Quite Easy vann på tiden 1.14,3a/2140 meter. 

Tränar gör Juha Koskela, sköter gör Vivi Koskela.

– Jag har kört hästen tre gånger och han har gått bra. Nu var det tråkigt spår, men han var snabb från start och vi fick ett jättefint lopp. Så med tanke på hur det löste sig var det ingen riktig överraskning, sade Jansson.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Wagger Zacker, Torbjörn Jansson och Juha Koskela till vänster. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Det var Torbjörn Janssons andra seger för dagen, det då han i tävlingsdagens inledande lopp vann med Roger Walmann-tränade Bedazzled Sox

Tvååringen efter Brillantissime var helt överlägsen efter resa utvändigt om ledaren. Andra segern i andra starten var ett faktum för talangen som vann på 1.16,5/2140 meter.

– Han är en riktigt fin talang. Han är förnuftig, enkel att handskas med och helt enkelt jättebra. Går allting som det ska kan han nog gå rätt upp i toppen.

Bedazzled Sox är bror till V75-vinnaren Betting Rebel.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Bedazzled Sox och Torbjörn Jansson. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
ANNONS

Ämnen i artikeln