Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Milligan’s School gjorde det igen – vann Sundsvall Open Trot

Favorit i repris på Bergsåker: ”Det var härligt”

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Storloppet Sundsvall Open Trot på Bergsåker fick se en gammal vinnare kliva fram igen. 

Ulf Eriksson och Milligan’s School (e. Yankee Glide) kom från en galopp i den senaste starten och återigen var det innerspår som gällde. Den här gången gick det bättre. Ekipaget hade inga större problem att freda sig mot Sorbet, som i sin tur höll ut Rajesh Face som galopperade strax därpå. Per Linderoth valde rygg ledaren med Sorbet och då kunde Ulf Eriksson bestämma tempot efter behag där framme. Sist i fältet satt favoritduon Moni Viking och Who’s Who. Milligan’s School nådde varvet på 1.12,3 och sedan kunde kusken höja tempot på slutrundan. När slutsvängen kom såg Sorbet ut som det enda hotet för ledaren, men för tredje året i rad fick Daniel Redéns kämpe nöja sig med en andraplats. Milligan’s School sträckte på sig och vann hur säkert som helst på 1.10,6a/2140 meter. Förstapriset var 1 000 000 kronor. Skötaren Catarina Lundström tyckte att segern blev förvånansvärt odramatiskt. 

– Vad lätt det såg ut. Jag fattade ingenting, det såg ut som att det inte var någon som körde. Det var härligt, säger Lundström till TV12.

Det var andra gången Stefan Melander-tränade MIlligan’s School vinner Sundsvall open Trot. Hästen vann loppet 2018 med Ulf Eriksson i sulkyn även då. 

Tredjeplatsen gick till Pasi Aikio-tränade Who’s Who och Örjan Kihlström. Ekipaget körde invändigt och spurtade bra. Favoriten Moni Viking fick gå först i tredjespår tidigt med Jorma Kontio och det blev för tufft.

ANNONS

Ämnen i artikeln