Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Milligan's School vann Bergsåker Winter Trot

Den första upplagan av Bergsåker Winter Trot är avgjord. Segern gick till Milligan's School som därmed kasserade in 500 000 kronor.
– Han är underbar, jäklar vad han sträckte på sig, sade Catharina Lundström i vinnarcirkeln efter loppet.

Publicerad:

Nioåringen tog hand om ledningen och släppte sedan ingen förbi sig. Urstarke Ble Du Gers kom tidigt fram utvändigt men lyckades aldrig få slag på Milligan's School. Längst ut i banan kom Örjan Kihlström farandes med Stoletheshow som spurtade berömvärt till andraplatsen.

Segertiden blev 1.13,7a/2640 meter. Kretsen kring hästen var naturligtvis mycket glada efter loppet.

– Han är underbar, jäklar vad han sträckte på sig. Vi har velat ifall vi skulle åka till Frankrike men nu kunde vi tjäna en bra slant här istället. Han har tävlat på topp hos oss i fyra år nu, Det är en riktig hedershäst sade Catharina Lundström i vinnarcirkeln.

Ulf Eriksson och Milligan's School har vunnit flera storlopp tillsammans, bland annat tvån segrar i Sundsvall Open Trot på just Bergsåker. Nu blev det ännu en storseger på banan.

 Bland övriga storsegrar finns bland annat Åby Stora Pris, Jämtlands Stora Pris och UET Trottning Masters. 

– Han verkar trivas här, det var en rafflande inledning. Han kändes bra bakom bilen så jag vågade chansa och köra till. Jag ville komma före Ble Du Gers från start då det inte är lätta att slå den bakifrån. Han kändes inte lika tapper som han kan göra på sommaren men sista 50 metrarna kände jag att det skulle greja sig. Sedan såg jag Örjan komma längst ut i banan och då tänkte jag, inte idag. Jag har en väldig tur som får köra en sådan här topphäst, sade Ulf Eriksson i vinnarcirkeln.

Milligan's School har under sin karriär tjänat över 17,5 miljoner kronor och varit i Stefan Melanders träning sedan 2017.

Tvåa blev Frode Hamre-tränade Stoletheshow efter en mäktig spurt över upploppet.

– Han spurtade fantastiskt bra och visade strålande form, sade Örjan Kihlström till Kanal 75 efter loppet.

Ble Du Gers höll tappert till tredjeplatsen efter att han som vanligt fått ett tufft lopp. 

ANNONS