Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Missle Hill bara bäst från spets

Han vann Jubileumspokalen efter mäktig avslutning.
Under lördagen blev det ytterligare en seger för Missle Hill - men den här gången var ledningen segerreceptet.

(TV: Bilder från ATG)

Publicerad:
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Missle Hill och Per Lennartsson vinner på säkert sätt. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Daniel Redén vinner storlopp i parti och minut. I Missle Hill har han en femåring som växt in i yppersta eliten under året. Han var med i Elitloppet, han vann Jubileumspokalen, och nu vann hästen sin andra gulddivision för året. I Hudiksvall på Hagmyren travbana tog Missle Hill hand om ledningen en bit in i loppet - och efter att ha fått varva i överkant 1.11 hade han gott om krafter kvar den sista biten. Per Lennartsson satt relativt lugn i sulkyn och han behövde inte rycka samtliga växlar. Missle Hill gick undan säkert på 1.10,5a/1.640 meter, före en vasst avslutandes Milligan's School.

– Det är klart man kände att det är det där lilla extra till häst Han fick ett väldigt skönt lopp och även om man vet att en sådan som Milligan's School är en top notch-häst, så kändes det ändå som att vi skulle vinna i sista sväng. Vi hade dessutom huvan kvar över mållinjen, så jag tror hästen hade precis lika bra koll på det här loppet som jag hade, berättade Per Lennartsson efteråt.

Inför loppet var däremot tränare Daniel Redén en aning förbryllad. Missle Hill värmde inte fullt lika bra som inför senaste starten, i Jubileumspokalen.

– Han hängde en del töm i värmningen, så vi ändrade lite på utrustningen till starten. Nu får vi kolla upp och se om allting är som det ska. Tar han det här loppet bra siktar vi mot STL Open om två veckor. Han såg laddad ut i sista sväng och vann på säkert sätt, men nu får vi se vad det blir i framtiden, det är ändå djur vi håller på med, säger Redén.

Vinsten var den sjätte för året för Missle Hill, som är en son till Muscle Hill. Mamman är India Hall (e. Garland Lobell) och det är Silver Linden Farms i USA som fött upp femåringen. I och med lördagens seger klev han över fyra miljoner kronor intjänat.

ANNONS

Ämnen i artikelnANNONS