Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Missle Hill tog hem fartfesten

Jubileumspokalen utvecklade sig till en häftig fartfest. Missle Hill fick sista ordet med en rykande spurt över upploppet och vann på lysande 1.10,2a/2140 meter.
– Han har alltid varit bra men i dag var han fantastiskt fin, sa Örjan Kihlström om Daniel Redéns femåring när krutröken lagt sig.

(TV: Bilder från ATG)

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Missle Hill tog hem femåringsslaget på Solvalla. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Det var rejäl körning på flera händer i spetsstriden och snabbast ut var Stoletheshow som med Rikard N Skoglund brände till täten i första sväng. Bakom i andraspår lyckades samtidigt Zarenne Fas hålla ut favoriten Seismic Wave som tvingades backa. 

Djuse bakom Zarenne Fas nöjde sig inte med det fortsatte framåt med sikte på ledningen. Skoglund tog emot med varma servetter och första 500 meterna öppnades på 1.05,7. Det var fortsatt körning en bit och varvet passerades på ruggiga 1.08,7. I det läget låg Seismic Wave i andra par utvändigt med Alone bakom sig och ett hack ner fanns Örjan Kihlström med Missle Hill.

Zarenne Fas såg till att tempot hölls uppe där framme och med 700 meter tog Goop sats med Seismic Wave. Kihlström satt kvar när tåget gick men kom ut kort senare när Ferrari Sisu galopperade under sitt avancemang. I sista sväng såg ekipaget ändå ut att ha för långt fram, men Missle Hill hade fler växlar sparade.

Genom slutsvängen föll Zarenne Fas igenom fältet medan ledaren fortfarande höll heroiskt. In mot upploppet försökte Skoglund rycka med Stoletheshow och duon fick ett litet grepp, men då var det dags för Missle Hill att kliva in i handlingen på allvar. Kihlström drog norsken och över upploppet gick speedkulan som skjuten ur en kanon. Kort före mål var den mycket tappre ledaren infångad och med full fart över mål landade Missle Hill (e. Muscle Hill) på tiden 1.10,2a/2140 meter. Tre tiondelar från Readly Express löpningsrekord från 2017.  

Efteråt hade Kihlström bara lovord till Daniel Redéns jänkare som sprang en miljon kronor på ett bräde.
– Han har alltid varit bra men i dag var han fantastiskt fin. Han gjorde en ruggig avslutning på ett 1.10,2-lopp.

Därmed var firma Daniel Redén och Örjan Kihlströms andra storloppsseger för kvällen ett faktum.
– En underbar kväll och det bara är synd att människorna inte kan vara här en sån här kväll, men annars är allting fantastiskt, sa Kihlström.

Marcus Lindgrens Stoletheshow gjorde sitt livs lopp och kom hem på 1.10,3a/2140 meter en längd bakom vinnaren. Åsbjörn Tengsareid tog hand om tredjeplatsen med Classichap. Duon följde med i tredje invändigt och hittade ut i slutsvängen. Classichap gick sedan en bra finish och var en halv längd bakom Stoletheshow till slut på 1.10,4. 

M.S.Triple J höll till fjärdeplatsen efter sin invändiga resa före Forfantone Am. 

ANNONS

Ämnen i artikelnANNONS