Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Missle Hill vann Gotlandslöpningen 2022

2022 har inte varit Missle Hills år. Åtminstone fram till onsdagkvällen på Visby.
Örjan Kihlström körde offensivt och trots oväntad körning mitt i loppet kunde Daniel Redéns stjärna avväpna konkurrenterna i Gotlandslöpningen.

Publicerad:
Foto: JESPER HAMMARLUND
Örjan Kihlström och Missle Hill efter segern i Gotlandslöpningen. Foto: JESPER HAMMARLUND

(TV: Bilder från ATG)

När positionerna var intagna hade Lucifer Lane körts till ledningen efter en relativt lugnt inledande femhundring som klockades till 1.10,6. Då hade Kihlström redan påbörjat sitt avancemang.

Från sistapositionen attackerade han hastigt med Missle Hill (e. Muscle Hill) och kort därpå satt han utvändigt om ledaren.

Sedan dröjde det inte lång tid innan Mats E Djuse försökte med ett motdrag tillsammans med Zarenne Fas.

– Att han kom var så klart inte så bra för vår del. Det blev en rejäl tempoökning där mitt i loppet men det hade blivit ännu krångligare att släppa ner Varenne fas, sade Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

För dit kom han till slut. Mats E Djuse fick nöja sig med att gå först i tredjespår samtidigt som Kihlström såg ut att ha kontroll utvändigt om Lucifer Lane. Ledaren var slagen mitt i slutsvängen. Samtidigt tröttnade Zarenne Fas och bjöd på lucka till Jaguar Dream och Makethemark. Den duon fick nöja sig med att göra upp om tredjepriset, som gick till Jaguar Dream. Istället var det Global Welcome som avslutade starkast längst ut i banan. Det räckte till en mersmakande andraplats bakom Missle Hill. Vinnaren kom i mål på 1.11,4a/2120 meter och tog årets första seger.

– Hästen har känts riktigt fin på slutet och han kändes fantastisk fin i dag. Jag ville verkligen att han skulle få visa om har var så fin som han kändes och det fick han.

Fram till segern hade Missle Hill en andraplats och två tredjeplatser på sju försök under 2022.

– Han hade faktiskt en svacka och var inte lika bra helt enkelt. Nu känns det som att han är tillbaka i gammalt gott slag.

Foto: JESPER HAMMARLUND
Mattias Djuse bakom Kainai Goj blickar ut mot 12 Illfindmywayhome och Örjan Kihlström i V86-1. Foto: JESPER HAMMARLUND

Dubbla fotoförluster

Förstapriset i Gotlandslöpningen var 150 000 kronor. Daniel Redén och Örjan Kihlström inledde tävlingskvällen på Gotland genom att vinna de två första loppen med treåringarna Mahala och Jikken.

Sedan ville det sig inte riktigt.

I den första V86-avdelningen avslutade Illfindmywayhome starkt i spåren utan att hinna förbi ledande favoriten Kainai Goj (e. Zola Boko) som kördes och tränas av Mattias Djuse. En längd skiljde ekipagen åt när mållinjen kom.

– Det gick ganska fort första 500 men sedan fick vi pulla upp. Han gick undan väldigt lätt. Jag såg att Örjan kom men vi hade rätt mycket kvar, sade Djuse efter segern.

Fjärdespår i 700 meter

Sedan fick Kihlström och Redén se sig målfotoslagna av en tapper Babsans Bankir (e. The Bank). Kihlström såg ut att gå mot segern med favoriten Makian Degato men fick se sig passerad på linjen. Babsan Bankirs väg fram till segern gick via en slutsväng i fjärdespår. Och mer än så.

– Det mesta blev katastrof för vår del förutom att det blev lite körning där fram. Jag skulle gå på så tidigt som 1400 meter kvar och då skulle alla ut framför. Sedan blev det faktiskt fjärdespår sista 700 meterna och hästen hade ändå kraft att avgöra, sade segerkusken Petter Karlsson som körde hästen åt tränaren Niclas Westberg.

Ny fotoförlust blev det för Kihlström när Ringmurens lopp avgjordes. Där körde han Jumanji Love i ledningen åt Jörgen Westholm, men fick efter uppförstorat målfoto se sig slagen av Jörgen S Eriksson som kom flygande med Dollar Doc (e. Ready Cash) efter lucka på upploppet.

– Jag var urkall för jag kunde gått fram utvändigt i tredjespår men valde att hoppas på att Tomas Jonssons häst skulle stumna. Det var på håret att det gick, sade Jörgen S Eriksson efter segern.

Foto: JESPER HAMMARLUND
Martin Malmqvist bakom Lorenzo Boko. Foto: JESPER HAMMARLUND

Gotländska vinnare

Hemmajubel blev det efter den femte avdelningen. Där ledde Claes Sjöström runtom med Henrik Hoffmans nyförvärv Greenhill’s Rocco (e. Raja Mirchi). Det var hästens tredje raka seger.

Mer gotländskt var det när hemmasonen Martin Malmqvist styrde Jerry Riordans Lorenzo Boko till seger i Erik Cederqvists Minneslopp för fyraåringar.

Samtliga vinnare och resultat från tävlingskvällen i Visby finns här.

ANNONS

Ämnen i artikeln