Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Moni Viking vann Klosterskogen Grand Prix

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Moni Viking vid ett tidigare tillfälle. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Moni Viking är en vinnare igen.
På lördagen var elvaåringen först över linjen i Klosterskogen Grand Prix.
– Jag tror inte att han är färdig på något sätt, säger Björn Goop till Kanal 75.

Publicerad:

Det gick fort i inledningen av Klosterskogen Grand Prix. Efter cirka 400 meter tog Björn Goop över ledningen med Moni Viking (e. Maharajah). Därefter fick ekipaget dämpa tempot. 1,200 meter gick efter 1.16,3. 

Björn Goop gick in i slutsvängen som ledare med Moni Viking. Han stod ända hem och vann på 1.14,5a/2100 meter. Elvaårigen tog 18:e segern i 74:e starten och klev över 11,5 miljoner kronor i prispengar. Förstapriset var 175.000 norska kronor.

“Känns pigg”

Moni Viking har tävlat i stentuff konkurrens i Frankrike under vintern. Detta var årets första start i Norden, och den första hemma i Norge sedan juni i fjol.

– Han var glad att få möta ett mer jämbördigt motstånd och han känns pigg, trots åldern. Jag var glad för hans skull. Det är en härlig personlighet. Det är inte många hästar som har hans inställning. Alla hästar betyder jättemycket, men den här är lite extra. Han har varit skadad och kommit tillbaka. Hästen har en härlig livsinställning. Han är alltid glad och jag blir alltid på gott humör av att köra honom, säger Björn Goop till Kanal 75.

Trots den långa karriären, som har kantats av skador, tror Goop att Moni Viking kan ha en del kvar att hämta på banan.

– Jag tror inte att han är färdig på något sätt. Han kan nog tävla något år till på väldigt hög nivå.

Andra raka för Tangen Bork

Tangen Bork (e. Bork Odin) är obesegrad efter två starter i år. På lördagen vann han Moe Odins Minneslopp efter ledning från start till mål. Via open stretch försökte B.W. Sture att utmana vinnaren, men när linjen korsades var han ett huvud bakom.

Segertiden blev 1.22,9a/2100 meter. Tom Erik Solberg satt som vanligt i sulkyn bakom Tangen Bork. Han tränas av Öystein Tjomsland.

– Jag är väldigt nöjd. Han låg på lite under vägen och det var bara den andra starten för året. Jag tycker att han känns starkare än någonsin. Det verkar som att han blir lite bättre för varje år. Så länge han håller sig skadefri finns det massor av utveckling, säger Tom Erik Solberg till Kanal 75.

Mot Elitkampen

I fjol slutade hästen tvåa i Elitkampen bakom finske Evartti. Nu siktar de på revansch i miljonloppet på Solvalla.

– Det är årets största mål. Han har varit bra i två starter i år, och vi är redo för Solvalla.

ANNONS

Ämnen i artikeln