Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Monster Merete vann Sleipner Cup-finalen för ston

Coronarestriktioner stoppade Merete Viksås från att själv åka till Romme.
I stället fick hon från distans se sitt ”monster” vinna Sleipner Cups stofinal.
– Jag är väldigt stolt, säger hon.

(TV: Bilder från ATG.)

Publicerad:

Rommetravet bjöd in till en tävlingsdag med stort fokus på kallblodiga hästar under fredagskvällen. Bland annat kördes, för ovanlighetens skull, ett stayerlopp och finaler i Sleipner Cup. Stonas upplaga gick till Norge, till Merete Viksås och till Monster Merete (e. Monster Monsun).

När Olav Mikkelborg tröttnade på ryggarna ute i tredjespår på bortre långsidan och attackerade i fjärdespår tog det fyraåriga stoet ordentlig fart och var snabbt framme hos tätekipagen. Över upploppet tuggade hon ned konkurrenterna och vann enkelt på 1.27,3/2 160 meter och belönades med hela 150 000 kronor.

“Får nästan en hjärtinfarkt”

– Jag får nästan en hjärtinfarkt av att inte kunna vara med! Olav Mikkelborg fick åka själv med hästen, jag hade tvingats till tio dagars karantän och det går inte, säger Merete Viksås.

– Det såg riktigt fint ut och jag är väldigt stolt över henne. Hon utvecklas fint och tål att starta mycket, hon blir aldrig sliten. Jag tror att hon kan bli ganska bra på sikt, jag är alltid positiv när hon startar.

Namnet? Omdöpt eller en slump?

– Mamman Stumne Stjerna kommer från mig och Frasse som fött upp döpte henne till Monster Merete. Hon är inte omdöpt, jag köpte henne när hon var 1,5 år gammal. Med ett sådant fint namn, eller roligt namn, var jag ju bara tvungen att köpa henne! Här hemma kallar vi henne bara för ”monstret”. 

Monster Monsun har bara två avkommor som kommit igång ordentligt med sina karriärer då han tidigare inte var en godkänd avelshingst. Den andra avkomman född 2017 är Monster Mustasch som under kvällen blev fyra i hingstarnas final av Sleipner Cup, ett lopp som vanns av Oppgårdsdrängen (e. Tekno Odin).

Här hittar du alla vinnare och fullständiga resultat från Romme.

ANNONS

Ämnen i artikeln