Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mr Mah Can vann Ragnar Thorngrens Minne

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Mr Mah Can vid en tidigare start. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Det blev hemmaseger i årets upplaga av Ragnar Thorngrens Minne för fyraåriga hästar.
Mr Mah Can ledde från start till mål med Rikard N Skoglund i sulkyn.

Publicerad:

Ekipaget tog hand om ledningen från spår sex bakom bilen. Efter 1.15,0 på varvet fanns det gott om krafter kvar på slutrundan och då spelade det ingen roll att den italienske derbyfyran Bubble Effe fick chansen på open stretch.

Mr Mah Can (e. Maharajah) höll undan med en säker längd och vann på 1.13,4a/2140 meter efter 1.10,2 sista 500 meterna. Förstapriset på 220.000 kronor gjorde valacken till miljonär.

Alessandro Gocciadoros Bubble Effe följde närmast bakom och tredjeplatsen gick till Brambling. Kriterievinnaren gjorde sin första start sedan i april och fick en resa i tredje inner av Örjan Kihlström.

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Donizetti och Kevin Oscarsson vann Åby Stora Treåringspris. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Kriteriehoppet slog favoriten från dödens

I Åby Stora Treåringspris hamnade E3-finalisten Donizetti (e. Maharajah) i dödens när Gocciadoro körde favoriten Cash Top till spets i andra kurvan. Ändå var det han som hade mest krafter kvar till slut.

Jerry Riordans häst kopplade grepp om ledaren vid upploppets början och stegade undan efter 1.12,4a/2140 meter. Ett styrkebesked inför de stundande kriterieuttagningarna.

– Han var några procent bättre i dag än tidigare. Lite mer på tårna. Det är kul att det börjar närma sig, sade kusken Kevin Oscarsson i vinnarcirkeln.

Nederländsk seger i montén

Efter två raka andraplatser tog Gocciadoro revansch med Zaccaria Bar (e. Ready Cash) i Stora Sprinterpriset. Den sexårige hingsten plockade ned ledande Lucifer Lane och kom i mål på 1.10,5a/1640 meter.

Åby Stora Montépris inleddes med en utdragen spetsstrid mellan Echelon och Star Advisor Joli. Den senare vann slaget, men inte kriget.

Det gjorde nederländske Gustafson (e. Quick Wood) som kopplade grepp om ledaren i sista sväng och som sedan stack undan över upploppet med Hanna Huygens i sadeln. Åttaåringen tränas av Jeroen Engwerda och vann på tiden 1.11,0a/1640 meter.

 

ANNONS