Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mr Weasley tog andra raka segern

B-tränare Mats Olsson ser ut att ha en lovande sort i sitt stall.
Under torsdagen tog hans egenuppfödde Mr Weasley andra raka segern från debuten.

Publicerad:

(TV-bilder från ATG)

Mats Olsson har haft fina framgångar genom åren. Montéhästen Robin Hood var han länge förknippad med och under 2017 vann både Dollar Access och Snow Angel på rikstoton. Den sistnämnda, Snow Angel, gick till avel 1,5 år efter storsegern och nu ser hon ut att ha fått fram en riktigt rejäl avkomma.

I Mr Weasley kan Mats Olsson mycket väl ha en framtida rikstotohäst, precis som sin mor. Under torsdagen kom nämligen andra raka segern sedan debuten. Sonen till S.J.'s Caviar vann debuten på 1.17,0/2140 meter och följde upp den segern med att nu vinna på 1.16,3/2140 meter.

I båda starterna är det André Eklundh som suttit i sulkyn och i Åbytravets vinnarcirkel var segerkusken tydlig med att hästen utvecklats med en start innanför västen.

– Det var mer tävlingshäst i dag. Han hade lite mer nerv i volten, sedan var det dessutom mer framåt i loppet. Han ville försvara sig hela vägen på ett lite annorlunda sätt jämfört med debuten. Jag är mycket nöjd med Mr Weasley, säger Eklundh.

Foto: TR BILD
Snow Angel, här då hon vann på V75 under 2017. Foto: TR BILD

Enda starthästen i stallet

Mr Weasley är Mats Olssons enda starthäst för dagen. Förutom Mr Weasley har han även två tvååringar på träningslistan, däribland en tvåårig broder efter Executive Caviar.

– Det här är väldigt stort för oss, att ta två segrar från start. Jag har känt inför det här att han hade tagit debutsegern på rätt sätt. Han har varit pigg och fin, säger Olsson.

Mamman Snow Angel tjänade över 700.000 kronor. Mr Weasley har så här långt i karriären tjänat en tiondel så mycket.

För att ta del av fullständiga resultat från tävlingarna på Åbytravet, besök Travrondens tävlingscenter.

ANNONS

Ämnen i artikeln