Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Namanga Bo tillbaka som en vinnare

Det femåriga stoet gjorde första starten i Sverige sedan i september – och Namango Bo var en vinnare per omgående efter en övertygande avslutning.

(TV: Bilder från ATG.)

Publicerad:
Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Rick Ebbinge tränar och körde Namanga Bo till seger. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Senast Namanga Bo (e. Maharajah) tävlade i Sverige tränades hon av Sybille Tinter. Mycket har hänt i det femåriga stoets liv sedan dess. I regi Hans Ulrich Bornmann plockade hon i oktober hem en seger i Berlin värd drygt 200.000 kronor medan hon under tisdagen regidebuterade för Rick Ebbinge.

Där blev det seger per omgående. Namanga Bo var klart snabbast över upploppet och avgjorde till sist säkert på 1.13,6a/2140 meter.

– Jag var lite rädd att det gick för sakta första varvet. Men hon vann ändå med krafter kvar till slut, sade Rick Ebbinge i vinnarcirkeln på Jägersro.

Rick Ebbinge har under året startat en filial i Halmstad.

– Jag har 14 hästar i träning där och började för fyra-fem veckor sedan. Det rullar på bra och hästarna känns fina i träning. Jag är förhoppningsfull inför framtiden.

Stefan Persson fick chansen bakom Johan Untersteiners Bluehill's Wind (e. Andover Hall) för andra gången. Senaste gången ekipaget kamperade ihop blev det galopp – denna gång slutade det med en övertygande seger från positionen först utvändigt om ledaren.

Det femåriga stoet vann därmed sin femte seger i karriärens 17:e start. Detta på segertiden 1.12,8a/1640 meter.

– Hon var otroligt stark och fin. En femstjärnig prestation. Hon var jäkligt stark och behövde inte gå tom i mål heller. Hon har mycket pengar att hämta tror jag, sade Stefan Persson i vinnarcirkeln.

ANNONS

Ämnen i artikeln