Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nelly Melander tog första kusksegern

Nelly Melander kom till Umåker med två passhästar i två raka lopp varav en hon själv skulle köra.
Det slutade med dundersuccé.

Publicerad:
Foto: PRINTSCREEN ATG LIVE
Nelly Melander och Even's Good Girl höll undan för William Strand och La Cerise. Foto: PRINTSCREEN ATG LIVE

Robert Dunder tränade favoriterna den andra och tredje avdelningen av GS75. Nelly Melander skötte om båda. Först ut var fyraårige Keep Calm Boko (e. Broadway Hall) med tränaren i sulkyn. Då stod skötaren Nelly Melander vid sidan och såg passhästen köras till ledningen tidigt. Väl där blev han en omöjlig nöt för konkurrenterna att knäcka även om tilläggsstartande Kaitlin Way Scott utmanade på upploppet. Segertiden landade på 1.17,1/2140 meter när hästen tog andra segern i tredje försöket.

– Det är en väldigt fin häst. Han har lätt för sig och det känns att det finns något där. Men han är lite småseg, säger Nelly Melander.

Var du orolig på upploppet?
– Nja, jag stod mest och lyssnade samtidigt som jag selade på den andra.

FAKTA

Melanders passhästar

  • Fly Bird Fly, fyra år, sto.
  • Keep Calm Boko, fyra år, valack.
  • Even’s Good Girl, fem år, sto.
  • Celine P., tre år, sto.
  • Yanki Bar, tre år, sto.
  • Kohinoor Boko, fyra år, sto.
  • Oktan Håleryd, tre år, hingst.
  • Oryx Håleryd, tre år, valack.
  • Otto Håleryd, tre år, valack.

Det var det femåriga stoet Even’s Good Girl (e. Rolling d’Heripre) som skötaren själv skulle köra från spår sju bakom bilen. Det var årets andra uppsittning och enligt spelarena också en god chans att greja första kusksegern.

– Det var väl lite nervöst ett tag, men när vi kom fram till banan släppte det.

Vad tänkte du om loppet på förhand?
– Mest att jag skulle försöka hålla henne lugn. Sedan försöka ta sig fram någonstans. Vi tog oss förbi alla och det gick ju vägen.

Höll hela vägen

Efter en snabbstart satt ekipaget i ledningen redan in i första sväng och så såg det ut även när upploppet kom. Då utmanade William Strand och La Cerise med en stark spurt en bit ut i banan. Men mållinjen kom i tid för Nelly Melander och segermarginalen skrevs till hals.

– Jag var inte säker på seger innan vi kom i mål. Hästen har varit duktig. Hon har en väldigt bra skalle och det verkar hon ta sig långt på.

Tidigare jobbade Melander i Henrik Svenssons stall. Sedan november har hon varit hos Robert Dunder där hon just nu har nio passhästar. Men det är inte allt.

– Jag tränar tre hästar själv också. Så det är trav som gäller för mig.

Vad siktar du på framöver: hästskötare, tränare eller kusk?
– Det stora är väl tränare känns det som. Just nu trivs jag väldigt bra där jag är så det är nog ett tag kvar som det känns.

ANNONS

Ämnen i artikeln