Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Night Brodde tillbaka i gammalt gott slag

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Night Brodde tog andra årssegern i samband med Halmstadtravets tävlingar. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Conrad Lugauers Night Brodde tog inte en seger under 2023.
2024 har börjat desto bättre och under måndagen kom årets andra seger och den kom genom en stark prestation.

Publicerad:

Conrad Lugauers Night Brodde (e. Up And Quick) har tillhört eliten under flera år. 2021 sprang hästen in över en miljon kronor och 2022 tampades han mot yppersta världsklassen. 

Efter att ha vunnit ett försök till Paralympiatravet slutade han trea i finalen på Åbytravet och därefter bjöds hästen också in till Elitloppet. Väl där slutade det i moll och faktum var att segern i försöket till Paralympiatravet var hästens senaste seger då årets säsong drog igång.

I år har hästen däremot fått tillbaka en del gry, och tillsammans med Conrad Lugauer vann han direkt i första starten för året. Under aprilmåndagen kom dessutom andra årssegern som av en rekyl.

Conrad Lugauer drog på i bra tempo i ledningen och konkurrenterna hade ingen suck gentemot Night Brodde. Vinsten blev helt överlägsen på tiden 1.10,4a/1640 meter.

– Han vann på jättefint sätt, vi körde i vårt eget tempo och det gjorde han bra. Jag är lycklig för hans skull. Han har alltid varit bra, men numera är han en äldre gentleman och det måste man respektera. Han kommer hålla semiklass i Skandinavien, men vi får se vad vi siktar på för uppgifter framöver, säger Conrad Lugauer i vinnarcirkeln på Halmstadtravet.

I och med vinsten värd 100.000 kronor klev hästen också över fyra miljoner kronor insprunget. Totalt har det blivit 86 starter, varav 20 slutat med vinst.

– De sista två veckorna har jag fått otroligt bra känsla kring hästen så jag var inställd på att han skulle göra en bra prestation, säger Lugauer.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Iina Aho har fin form i sadeln. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Toppform på Aho

Förutom vinsten med Night Brodde tog Conrad Lugauer ytterligare en seger under Halmstadtravets tävlingar. Ett tag till står han för mångårige förstemannen Markus Waldmüllers hästar och Loveley Lasse (e. Love You) är just en sådan.

Tillsammans med Iina Aho blev det vinst i monté på tiden 1.13,1a/1640 meter. Av Iina Ahos sex senaste ritter har fyra slutat med seger. 

Däribland med en annan häst från Lugauer-stallet, Romero, som imponerade då han utklassade sina konkurrenter i ett lopp på Solvalla.

Vinsten för Loveley Lasse var värd 30.000 kronor och det var hästens första start sedan 22 december.

För att ta del av fullständiga resultat från tävlingsdagen på Halmstadtravet, besök Travrondens tävlingscenter.

ANNONS

Ämnen i artikeln