Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nocturne Zon glänste under händelserik uppesittarkväll

Vad passar bättre än nocturne under en uppesittarkväll?
Joakim Lövgrens treåriga sto bjöd på ljuv musik i spurten på Halmstadstravet.
Nästa år blir det omtag mot kulltopparna för Nocturne Zon.
– Hon har speeden för att ta upp kampen i insatsloppen, sade Lövgren i vinnarcirkeln.

Publicerad:

Åtta treåriga ston gjorde upp i den andra V75-avdelningen. Fem av dem startade med 20 tillägg, däribland vinnaren Nocturne Zon (e. Southwind Frank). Hon öppnade snabbt ur volten, men styrdes ned på innerspår av tränaren och körsvennen Joakim Lövgren.

På sista bortre långsidan backade Lövgren loss och sedan svepte Nocturne Zon till seger på 1.14,9/2160 meter före två andra tilläggshästar, Wilma CD och Global Creation.

– Jag kände att jag hade den snabbaste hästen och ville inte lägga upp det för mina konkurrenterna på tillägg. Därför gav jag mig inte in i någon spetskörning första 500. Jag tänkte att om jag inte kan köra bakifrån i det här lilla fältet kan jag aldrig göra det, sade Lövgren.

Nocturne Zon kom från en andraplats i Diamantstoet på Jägersro och gör nu bokslut efter fyra segrar på femton starter under sin första säsong på tävlingsbanan.

– Det här är en fantastisk talang som vi köpte på en auktion efter att ha blivit helt begeistrade i hur hon rörde sig på videon. Vi provade E3, men då var hon inte nöjd med övernattning och lång transport. Vi har lite att fila på till nästa säsong, men speeden finns för att ta upp kampen i insatsloppen.

En av kvällens förgrundsfigurer var Thomas Dalborg. Först slutade han tvåa efter Readly’s Dream (e. Readly Express) med Fly Fly My Dream. Sedan var hans hästar etta och tvåa i den andra avdelningen. Ett lopp som blev omdiskuterat.

Segern gick till Incredible Wine (e. Chocolatier) som vann från ledningen för Victor Rosleff I sulkyn. Närmast bakom följde stallkamraten Cambria med tränaren i sulkyn, men domarna menade att Dalborg körde snävt mot Hanna Lähdekorpi och diskade ekipaget.

Även Rosleff bestraffades. I hans fall för att ha stört Sören Boel och Digital Process in i första sväng. 

– Det var tajt om positionerna. Tråkigt att någon blev störd i den situationen, sade Rosleff till Kanal 75.

I samma situation galopperade favoriten Hilltop Hawk invändigt om Digital Process.

– Sören Boel körde på mig, men kunde han undvika det? Det såg ut som att Victor körde rakt ned mot honom från sjunde. Det är bedrövligt att köra på det viset. Det är inte okej. Jag försökte ta upp, men kom inte undan och till sist körde han på mig. Där rök vårt lopp, sade Hilltop Hawks körsven Stefan Persson till Kanal 75.

En annan snackis var spetsstriden i den avslutande avdelningen. Den vann Vichy Grif mot Gandhi Boko, men det kostade 1.07,9 första 500 meterna och 1.11,3 på varvet. Något som bäddade för hästarna bakom tätduon.

Segern gick till slut till Upper Face (e. Trixton) som spurtade förbi en tapper Racing Ribb i sista stegen. Klockan visade 1.12,1a/1640 meter för Adrian Kolgjinis häst.

Ingen hade sju rätt på V75. Tonen sattes direkt när enprocentaren Playit Flax (e. Love You) vann den första avdelningen. Sådana skrällar inträffar inte varje vecka och än mer sällan från spår åtta och dödens. 

Men Playit Flax plockade ned favoriten Prosperous S på upploppet och vann på nya rekordet 1.13,0a/1640 meter.

– En fantastisk julklapp, sade tränaren Johanna Johansson.

Det var också en skön revansch för starten innan då Playit Face galopperade med segern klar på Kalmartravet.

– Han har ett speciellt humör, men bra kapacitet. Med ett bättre spår hade jag trott väldigt mycket på honom på förhand, sade kusken Jörgen Sjunnesson.

Du hittar fullständiga resultat från tävlingarna i Halmstad i Travrondens tävlingscenter.

ANNONS