Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Norqvists guldklimp ledde runt om: "Han älskar det här"

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
From The Mine och Magnus A Djuse ledde hela vägen i Gävle Stora Pris. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Klassklättraren From The Mine är numera en vinnare även i gulddivisionen. Från ledningen var han huvudet högre än sina konkurrenter på Gävletravet.

Publicerad:

Catarina Norqvist har haft hand om From The Mine (e. From Above) hela karriären. I augusti 2018 vann han ett försök i klass I. Sedan har han klättrat igenom klasserna på rikstoton och på lördagen var det dags för första segern i gulddivisionen till Gävle Stora Pris.

Det var inget snack om saken från start. Magnus A Djuse sände direkt till ledningen med From The Mine som öppnade första varvet efter 1.12,8. Han kunde sedan gå undan och vinna med säker marginal på 1.12,2a/2140 meter.

– Det här känns osannolikt. Han håller fortfarande på att utvecklas och denna dag har han varit dryg hela dagen. Han har varit dum mot hovslagaren och han har bitit mig för första gången någonsin. Nu är det tävling och han vet vad det går ut på. Tidigare har han bara hållit på och lekt, men nu är det allvar och han älskar det här, sade Catarina Norqvist till Kanal 75.

From The Mine vann loppet närmast före Hachiko de Veluwe och Heavy Sound.

– Jag såg att det inte var något snack från start. Han har gått upp i guld och så räcker han. Min plan var att han skulle vara med och ta någon slant nu under hösten, men hästen är under kraftig utveckling. Jag vill vara med i Sweden Cup med honom nästa år. Det är dit jag siktar och det har jag gjort i två års tid.

ANNONS

Ämnen i artikeln