Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Nu fick hon äntligen utdelning"

Silver Stjärna ordnade första segern efter tävlingsuppehållet. Till tränaren och ägaren Simon Walls stora glädje.

(TV: Bilder från ATG)

Publicerad:

Simon Walls Silver Stjärna (e. Klack Jo) gjorde sin tredje start efter ett längre tävlingsuppehåll. Ett uppehåll där hon hunnit bli mamma till ett föl vid namn Stormaren som nyligen såldes under uppmärksammade former till Daniel Redén och Örjan Kihlström.

Trots tillägg över kort distans i Bollnäs visade Silver Stjärna upp fina takter och det numera tioåriga stoet var klart snabbast till slut och säkrade segern på 1.25,1/1660 meter med Peter Eriksson i sulkyn.

– Hon behövde verkligen det här. Och jag också. Jag ställde av och betäckte henne när hon var riktigt i ordning för jag ville så gärna ha ett föl efter henne. Sedan började jag träna henne igen. Det strulade lite till en början, men nu fick hon äntligen utdelning, sade Simon Wall till Kanal 75.

Förstapriset för Silver Stjärna uppgick till 60.000 kronor. Hästens första seger sedan i augusti 2018. En seger som togs närmast före Guli Glöd och Spik Loke.

En annan som inte vunnit på länge är Stefan Öhrberg-tränade Lisa S.E. (e. Zola Boko). Faktum är att den senaste segern det sexåriga stoet tog var i juni 2018. Nu var det dags igen. Efter en rejäl avslutning blev segermarginal säker till slut. Per Linderoth lotsade Lisa S.E. till seger på 1.15,4/2660 meter. 

– Trevligt att man får chocka några. Jag vet att hästen kan och idag stämde det till 100 procent. Hon har galopperat mycket. Det är en osäker häst, men jag tycker att hon varit lugnare på sistone. Det här var riktigt roligt, sade Stefan Öhrberg.

I Örebro firade Erik Adielsson fina framgångar med dubbla segrar. Först ledde han hela vägen med Sofia Aronsson-tränade Vichy Grif (e. Varenne). Det sexåriga stoet tog hand om kommandot på bara ett par steg och hade sedan full kontroll på händelserna. Årets fjärde seger var ett faktum när hon kom i mål på 1.12,9a/2100 meter.

Kort senare var det dags igen för Erik Adielsson. Den fyraårige valacken Golden Boy Sisu (e. Love You) visade sig tuffast trots bakspår bakom bilen och över upploppet seglade han ifrån övriga och vann med ett flertal längder. Hästens fjärde seger i den åttonde starten. En seger som togs på 1.15,2a/2100 meter före Strong Lover och Breakfast.

– Det var lite mindre tufft motstånd det här gången. Han hade tussarna kvar och bara seglade undan på ett riktigt bra sätt. Jag var riktigt nöjd med prestationen, sade Erik Adielsson.

Förstapriset på 60.000 kronor innebär att Golden Boy Sisu nu sprungit in 157.500 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln