Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny montéseger för Zlatan Knick

Zlatan Knick fortsätter att visa att han trivs i monté.
Under Hagmyrens årsfinal kom andra raka segern med Emilia Leo i sadeln och segerchecken var på 100.000 kronor.

Publicerad:

(TV-BILDER FRÅN ATG)

I juli fick Emila Leo in sexårige Zlatan Knick (e. Going Kronos) i träning och ägarna var övertygade om att han skulle passa i monté.

– Det var roligt att få in honom eftersom jag själv också har tänkt på att det nog skulle vara en häst för monté. Först och främst så tycker jag att Going Kronos-hästar är outstanding i monté. Jag tyckte att han hade bra storlek, lite trång i gången och har ett stort runt framsteg. Han har ju också visat nu att han passar bra i monté, säger Emilia Leo.

Det inleddes med en tredjeplats i Leos regi och har nu följts upp med två raka segrar. Segern på Hagmyren under GS75-tävlingarna gav hela 100 000 kronor då det var final i Gävleborgs Montéserie.

Zlatan Knick tog enkelt hand om ledningen och släppte till Uno Piccolino (e. Fräkke Frederik) och Christina Hande en kort bit innan han åter var i ledningen efter 500 meter.

– Jag har ridit Uno Piccolino och vet att hästen kan bli het. Därför valde jag att släppa då Hande sa att jag skulle få ta över.

Väl i ledningen så såg Zlatan Knick och Emila Leo ha en behaglig resa mot mål och segern blev helt överlägsen på tiden 1.14,4a/2140 meter.

– Ja, det blev ju väldigt enkelt. Det enda jag var nervös över var att banan var lite lös. Men han fixade det och kändes jättefin idag, säger Emilia Leo.

Men någon ren montéhäst ska sexårige Zlatan Knick bli även om han ser ut att gilla den disciplinen. 

– Han går ju bra med skor så vi kommer nog att köra på de sulky och monté med honom under vintern.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Emilia Leo. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Dubbel till Wallin

Dagens tränare blev Fredrik Wallin som fick med sig en GS75-dubbel. Super Sarah (e. Brad De Beluwe) inledde med att spåra hela vägen i GS75 med Mats E Djuse å tiden 1.15,2a/2640 meter.

– Hon kändes väldigt fin i travet och då jag kom till ledningen så var hela tiden tanken att köra där. Det fanns lite kräm kvar i mål också, sade Mats Djuse i vinnarcirkeln.

I Hästägarföreningens Vandringspris för varmblod kom dagens andra Wallin-seger. Efter sista 700 meterna mestadels i fjärdespår kunde Xanthis Delicious (e. Never Again) med Magnus Djuse i sulkyn ta en enkel seger. Det var årets femte seger för det sexåriga stoet som passerat en miljon kronor i insprungna pengar.

Fin seger för Persson

I Hästägarföreningens Vandringspris för kallblod vann Järvsö Tord (e. B.W.Modde) och Jan-Olov Persson. Man kunde inte hålla ledningen från sitt innerspår men fick lucka varvet kvar att kliva fram utvändigt om ledande Elvis Tabac. I sista sväng krokade ekipagen ihop och Sölvsveds Atlas med Mats Djuse i andra ytter stördes till galopp. Kanske segern rök där för Sölvsveds Atlas som också tränas av Jan-Olov Persson?

Men kuskchampionatet på Hagmyren detta år tog ändå Mats Djuse enkelt hand om och chefen Jan-Olov Persson fixade sitt femte raka tränarchampionatet på hemmabanan.

ANNONS

Ämnen i artikeln