Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny seger för Hagoort och Bakker

Stall Hagoort har fått en flygande start på sin sejour i Sverige. Efter segrar på Solvalla och Axevalla med Noxx Vrijthout och Hades de Vandel förra veckan vann Kilimanjaro under tisdagens tävlingar i Örebro.

Publicerad:

(TV: Bilder från ATG)

Kilimanjaro (e. Conway Hall) övertog ledningen från Champ Lane efter en tuff öppning som klockades till 1.07,7 första 500 meterna. Han och Robin Bakker fick sedan dämpa tempot, men sista halvvarvet skärptes farten på nytt när Final Dream pressade på utsidan.

Hästarna var jämsides in på upploppet, men där stack Kilimanjaro undan och vann på 1.13,1a/2100 meter, en halv längd före Electrical Storm som spurtade hem andrapriset.

Det här var sexårige Kilimanjaros första seger i åttonde starten på svensk mark. Han kom närmast från en åttondeplats på Vincennes.

– Det såg ut som ett bra lopp för honom, men distansen var för lång och han trivdes inte på den stora banan. I dag gjorde han ett bra lopp och visade att han är en bra häst, säger Bakker i vinnarcirkeln.

Till Sverige från Nederländerna med åtta hästar

Robin Bakker och radarpartnern Paul Hagoort har tidigare haft stora framgångar på svensk mark. Nu är de tillbaka för att tävla under vår- och sommarsäsongen och det här var deras tredje seger på fem starter hittills den här vändan.

– Vi kom med åtta hästar förra veckan. Det finns inte så många lopp i Nederländerna men här kan de tävla varannan eller var tredje vecka. Vi har dessutom några tre- och fyraåriga svenskfödda hästar som har fina lopp här, säger Bakker i vinnarcirkeln.