Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny seger för Svanstedts unga garde

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Stakeslopp för tvååriga hästar – då är Åke Svanstedt svårslagen den här säsongen. I onsdagens Pennsylvania Sire Stakes på The Meadows blev det ännu en seger för svenskens stall.

Publicerad:

Den bärgades från ledningen av Fly Light (e. Father Patrick) som kördes av Dave Palone. Hingsten avslutade med 1.08,1 sista quartern och kom i mål på 1.12,5 över 1609 meter. Segern var hans första i den tredje starten och togs med en längd till godo på Marcus Melanders In Range. Förstapriset var drygt 50.000 dollar.

Dave Palone vann även onsdagens andra lopp i samma löpningsserie. Chuck Sylvester lånade ut Arnold N Dicky som slog till med 1.11,1 i karriärens femte start – en tid som gör honom till femte snabbast i kullen i år. Arnold N Dicky en son till Bar Hopping som ligger trea i tvååringsligan bakom sin far Muscle Hill och Chapter Seven.

Från onsdagen i USA noterar vi även att det tävlades om fina pengar på Indiana State Fair där det nästan blev full pott för delstatens främsta avelshingst. Avkommor till Swan For All vann fem av sex lopp för travare, däribland Ralph Wilfong Memorial med 33.530 dollar i potten. Där gick segern till tvåårige Swing for the Fences som är en halvbror till Stall Zets Miss Sue V.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnANNONS