Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny seger för Wonderful Tonight

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Örjan Kihlström gav ett fint omdöme till Wonderful Tonight efter fredagens seger. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

På fredagen ordnade Wonderful Tonight karriärens tredje seger såhär långt. Med Örjan Kihlström i sulkyn avgjorde stoet säkert till slut.

Publicerad:

Fredagens V64-tävlingar delades mellan Gävle och Årjäng. På den förstnämnda banan inkasserade det fyraåriga stoet Wonderful Tonight segern efter att ha gått utvändigt ledaren hela vägen.

SRF Stable äger Wonderful Tonight som har de tidigare SRF Stable-stjärnorna Magic Tonight och Caddie Lisieux som föräldrar. Och precis som till dessa två är det Roger Walmann som även sköter träningen avkomman.

Örjan Kihlström lotsade henne till segern på 1.12,9a/2140 meter och hon vann före Happy Go Pepper och Noocandy.

– Det var ruskigt bra. Jag kände redan i provstarten att det hänt mycket sedan senast jag körde henne. Nu har hon hittat minst en växel till. Hon gick i dödens hela vägen och gjorde det väldigt bra. Med stammen fanns det så klart förhoppningar på henne från början, hon har varit liten men nu har hon grovnat i och hon kändes betydligt bättre jämfört med tidigare, säger Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

I Årjäng ordnade Per Henriksens King Of Greenwood (e. Russel November) första segern sedan i augusti förra året. Den numera sexårige valacken vann på rikstoton i början på fjolåret och har varit ett återkommande inslag på lördagstävlingarna.

Den här kvällen fick Magnus Teien Gundersen chansen bakom King Of Greenwood för första gången, vilket slutade på bästa sätt. Han kom i mål på 1.14,7a/2140 meter och vann före Zenato och Tayno Destrier.

ANNONS

Ämnen i artikeln