Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny seger i USA för Global Believer

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Global Believer vid en seger på svensk mark. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Svenskfödde Global Believer trivs i USA. På torsdagen kom en ny seger i landet. Dessutom gjorde Rikard N Skoglund kuskdebut på andra sidan Atlanten.

Publicerad:

Global Believer (e. Donato Hanover) tränades av Håkan K Persson i Sverige men flyttade i våras till USA och Per Engbloms stall. Där har det blivit sju segrar på tio starter. 

Under natten till fredag vann han på Yonkers tillsammans med Jason Bartlett och tjänade 13.500 dollar. Segern var även Per Engbloms 200:e triumf på Yonkers under 2023.

På Harrah’s Philadelphia i Chester blev det två svenska travsegrar. Anette Lorentzon-tränade treåringen Naanda Ås (e. Lionhunter) tog karriärens första seger i nionde starten och tjänade 5.400 dollar. Senare under tävlingsdagen vann Allsummerlong Ås (e. Triumphant Caviar) som tränas av Jenny Melander. Här var förstapriset 7.200 dollar.

Skoglund gjorde debut

I början av veckan berättade Travronden om att Rikard N Skoglund åkt till USA för att under några veckor jobba hos Per Engblom. På torsdagen var det dags för kuskdebut då han körde två lopp på Harrah’s Philadelphia.

I det första loppet blev det tidig galopp och i nästa försök blev han oplacerad efter en resa i tredje invändigt. På fredagen får Rikard N Skoglund nya chanser då han kör två hästar på Meadowlands. En travare och en passgångare som båda tränas av Per Engblom.

Här finns startlistor till tävlingarna.

ANNONS

Ämnen i artikeln