Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nya framgångar för Wäjersten

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Daniel Wäjerstens fina vecka fortsatte med en dubbelseger på Dannero. Men han fick avsluta kvällen med ett misslyckande.

Publicerad:

Så sent som i måndags kvalade Daniel Wäjersten in två hästar till E3-finalerna. I torsdagens omgång på Dannero hade Daniel Wäjersten tre favoriter inom V64-spelet i de avslutande avdelningarna. När allt var över hade två vunnit. Först ut var Alfred Zonett (e. Muscle Hill) som gjorde fjärde starten i Wäjerstens regi. Ekipaget kom iväg fint från start och kunde köra sig till ledningen tidigt. Väl där var konkurrenterna chanslösa. Femåringen stack undan över upploppet och vann hur enkelt som helst på 1.14,2a/2640 meter.

– Det kändes jäkligt skönt. Vi hade ökat på tärningen inför senaste starten, men då hade det ingen direkt effekt. I dag var jag jättenöjd. Det är lite extra till häst och det är verkligen skönt när det fungerar, säger Daniel Wäjersten. 

Det var hästens andra seger för Wäjersten och än så länge har han inte varit sämre än trea för Bergsåkertränaren. 

I loppet därpå agerade Wäjersten catchdriver åt Håkan Skoglund. Återigen blev det tidig ledning, den här gången bakom Heading Reference (e. Scarlet Knight). När upploppet kom hade Wäjersten Donners Am i sin rygg och en starkt avslutande Going For Gold Zaz att köra mot. Avvägningen lyckades och ingen av dem hann ta sig förbi. Segermarginalen blev inte stor när Heading Reference tog årets tredje seger. Klockan stannade på 1.14,4/2640 meter. 

– Han gör det bra som går med skor varenda start och klarar av att slå hästar i silver.

Den på förhand största segerchansen fanns i avslutande V64-avdelningen. Förhoppningen var att egentränade Merrit skulle följa upp sin V75-seger i Gävle med en ny etta på Dannero. Det började bra. Favoriten hamnade i andra utvändigt och satt i bra slagläge initialt. Sedan kom galoppen som förstörde allt.

– Merrit är lite känslig i munnen. Han har varit nära att göra så flera gånger tidigare när jag har försökt vrida ut honom. I dag gick det inte tyvärr. Det var lite synd för han kanske hade behövt loppet inför finalen.

Istället avslutade Nicklas Westerholm V64-omgången med en storskräll. Efter lucka från tredje invändigt kunde nämligen Pontiac S.W. (e. Quite Easy U.S.) spurta förbi Andre Agassi den sista biten. Första segern i Westerholms regi togs på nya rekordet 1.11,5a/1640 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln