Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nyblivne pappan Daniel Wikberg tog två segrar på V86

Daniel Wikberg har haft det intensivt de senaste dagarna. Dels har han blivit pappa till en son, och under onsdagen tog han en tränarseger, men även en ägarseger.

Publicerad:
Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Daniel Wikberg. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Östersundstränare Daniel Wikberg gick inte att finna på Bergsåker denna onsdag, trots att han hade två hästar till start. Som nybliven pappa var valet relativt enkelt att stanna hemma.

– Det kändes bäst så, kunna hjälpa till med barnen och umgås. Det var inte det lättaste att komma hem med en nyfödd till 1,5-åringen kan jag säga, så det hade känts lite väl magstarkt att åka iväg på trav bara någon dag efteråt. Istället fick jag se tävlingarna på tv – och jag är jättenöjd med dagen.

Innan V86-spelet vann fyraårige Kalaxy Boko (e. Yarrah Boko) för Micael Melander. Trots dödens under vägen blev det säker seger på 1.15,1/1.640 meter och andra vinsten i karriären var ett faktum.

– Det är en stor, tung häst som så många är efter Yarrah Boko, men samtidigt har han fina ben, så han tål ändå en del. Däremot har han varit lite ängslig i psyket till och från - så jag måste säga att jag var lite överraskad över att han avgjorde trots dödens. Men hästen har kapacitet. Han verkar dessutom ha tagit åt sig av vinterträningen på bra sätt.

Andra starthästen på träningslistan var Weekend Fun, som underpresterade kraftigt från ledningen. Men Daniel Wikberg tror sig ha en del förklaringar.

– Dels är Selmer I.H. som pressade på utsidan bra, men sedan ger också Weekend Fun upp så fort han känner att han inte rår på de övriga. Kalla honom klok eller dum, men det är nog en av anledningarna till varför han håller sig så pass bra säsong efter säsong. Sedan får jag också ta på mig lite av det här. Hästen hade en hovböld under veckan och jag tyckte inte att han såg klockren ut i travet. Jag trodde att jag skulle hinna arbeta bort bölden helt, men av det jag såg i hästens trav tror jag tyvärr inte att jag lyckades. Men Weekend Fun kommer igen.

Vad nu? I inledningen av texten stod det att Daniel Wikberg tog två segrar på Bergsåker. 

Ja, för inför V86-1 valde Daniel Wikberg tillsammans med hästägare köpa tyskfödde Zidane (e. Quid de Chahains). En sexåring som inför onsdagens start vunnit åtta av 21 starter, varav två vinster och ett tredjepris på tre starter i Sverige. Under onsdagen blev det ytterligare en triumf. Och nu byter hästen tränare från Sybille Tinter till just Daniel Wikberg efter segern som togs på 1.15,7a/2.640 meter för körande Tomas Pettersson.

– Han var jättebra i dag. Han går med öppet huvudlag och verkar helt okomplicerad, så det är inte alla gånger man får in sådana här hästar i stallet. Jag fick tips om hästen, men tyckte att han var för gammal som sexåring. Men när han var trea trots startgalopp blev jag verkligen imponerad - och då kände jag att det var läge att satsa. Jag har ju haft en del framgångar med hästar från Tyskland som Blitz Buitenzorg exempelvis, men sedan har jag gjort många dåliga affärer också... Den här hoppas jag däremot ska bli en av de lyckligare affärerna.

– Så nej, två segrar klagar man inte över. Sedan är det som min pappa alltid sade. Det finns alltid gränser uppåt, men inte nedåt. Så man får glädjas åt det här, men samtidigt vet man att det gäller att stå stark när det inte går fullt lika bra också. I dag njuter vi däremot, säger Wikberg.

ANNONS

Ämnen i artikeln