Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Odd Herakles åter en vinnare

Foto: Morten Skifjeld/Hesteguiden.com
Odd Herakles och Tom Erik Solberg tog hem segern från ledningen. Foto: Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Senast förlorade han i Finland. I dag var Odd Herakles åter en vinnare. Från ledningen blev det enkel seger på Jarlsberg.

Publicerad:

I och med förlusten senast bröts en tio starter lång segersvit. I dag påbörjade Odd Herakles (e. Moe Odin) en ny segerrad på Jarlsberg. Han öppnade snabbt och tog hand om ledningen. Första 500 metrarna travades efter 1.19,2. Varvet efter 1.20,9.

När kusken Tom Erik Solberg släppte av Odd Herakles över upploppet stack han undan och vann mycket säkert. Han kom hem på tiden 1.20,5a/1609 meter. Segern var värd 200.000 norska kronor. Hästen tränas av Odd Paulsen.

– Nu känns det bra. Han fungerade optimalt och var tillbaka där han ska vara. Han var lite ivrig bakom bilen och det var nära galopp efter 20 meter, men han var verkligen fin. Han är inte helt i toppform än men det börjar komma, sade Tom Erik Solberg till Kanal 75 och fortsatte.

–  Han har blivit tolv år gammal och vi tar ett år i taget. Det finns inget som tyder på att han inte har lust längre. Han verkar väldigt löpsugen. Det är väldigt betydelsefullt för mig att få köra en sådan här häst.

Bakom vinnaren följde Nordsjö Odin till andraplatsen och Brenne Banker spurtade rappt och kom in som trea.

Odd Herakles är tolv år gammal. Han har vunnit 67 lopp på 139 starter och tjänat knappt 12 miljoner kronor. Det har bland annat blivit tre raka segrar i Elitkampen på Solvalla.

ANNONS

Ämnen i artikeln