Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Odd Herakles vann Unionskampen

Foto: TR BILD
Odd Herakles tog tredje segern i Unionskampen. Foto: TR BILD

Duellen mellan Odd Herakles och Månlykke A.M. uteblev.
Den norska kallblodskungen vann Unionskampen på Färjestad.

Publicerad:
Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Grisle Odin G.L. gjorde bort sig direkt med startgalopp. Odd Herakles (e. Moe Odin) öppnade pilsnabbt och spetsade enkelt från spår åtta. Han öppnade första 500 metrarna efter 1.20,0.

Gunnar Melander och Månlykke A.M. hängde i tredjespår och med 1.500 meter till mål landade han utvändigt om Odd Herakles. Ledaren kom till varvet efter 1.21,7.

Månlykke A.M. hade inget att sätta emot den norska kallblodskungen i dag. I den sista svängen var han slagen och galopperade. Odd Herakles vann före Todin på tiden 1.21,2a/2.140 meter. Detta var hästens tredje seger i Unionskampen. Hästen tränas av Odd Paulsen och kördes av Tom-Erik Solberg.

Kusken var aldrig orolig när Todin närmade sig något över upploppet

– Det var egentligen odramatiskt. Han släpper gärna upp hästarna på sidan men därifrån är det väldigt svårt att komma förbi honom, sade Tom Erik Solberg i vinnarcirkeln.

– Han har en fantastisk teknik och är väldigt snabb. När bilen släpper fältet är han enastående och svår att matcha i fart. Han växlar tempo från 1.30-fart till 1.20-fart på ett par steg utan att det är några problem. Han har blivit så gammal och vet vad han ska göra. I år har han haft problem till och från och inte kommit upp på sin högsta nivå. Nu blir det nog en paus och sedan satsar vi på att få honom tillbaka helt på topp till nästa år.

Tredje segern i Unionskampen

Detta var hästens tredje seger i Unionskampen. Förstapriset var 300.000 kronor.

– Det är ett av de största dagarna vi kör efter Klasselöpshelgen hemma i Norge. Det är ett stort lopp att vinna. 

Även tränaren Odd Paulsen fanns i vinnarcirkeln.

– Han är en fantastisk individ och han har gett oss glädje sedan han föddes. Nu ska vi göra vårt för att komma hit igen nästa år, sade Odd Paulsen i vinnarcirkeln.

Gunnar Melander kommenterade Månlykke A.M.s prestation

– Han kändes lite slak redan 400 kvar. Han hade inte sin bästa dag i dag, sade Gunnar Melander till Kanal 75.

ANNONS

Ämnen i artikeln